• Home
  • Știri
  • Drum lin în Lumină, conf.dr.ing. Vasile Chiriac

  Drum lin în Lumină, conf.dr.ing. Vasile Chiriac

17.06.2021 Drum lin în Lumină, conf.dr.ing. Vasile Chiriac

Acum două zile a plecat mult prea devreme dintre noi, la vârsta de 66 de ani, Conf.dr.ing. Vasile Chiriac.

Geodez militar de dincolo de Prut, Președinte al Uniunii Geodezilor din Moldova pe care a inființat-o în octombrie 2010, Vasile Chiriac a avut contribuții importante în domeniul geodezic, atât pe plan național, cât și internațional.

A fost un contributor activ și la activitățile Uniunii Geodezilor din România, participând la majoritatea evenimentelor internaționale organizate de către Uniunea nostră. La fiecare simpozion a avut prezentări de specialitate care au fost de interes pentru întreaga comunitate geodezică.

Cadru didactic inimos și dedicat la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău, Vasile Chiriac a indrumat timp de 22 de ani numeroase generații de studenți, sprijinind participarea celor mai emineți la evenimente internaționale, cum au fost și cele organizate de către Uniuniea Geodezilor din România.

În lunga sa carieră, Vasile Chiriac, a fost șef al Serviciului Topografic Militar al Armatei Naționale a Republicii Moldova și directorul cercetării și dezvoltării din Întreprinderea de Stat Institutul de Geodezie, Prospecțiuni Tehnice și Cadastru (INGEOCAD), Moldova. De asmenea, a fost reprezentantul Blom România la Chișinău.

Înființând Uniunea Geodezilor din Moldova, care a devenit membru activ al CLGE, datorită experienței, caracterului și personalității sale, Vasile a fost timp de 4 ani, Secretar General al CLGE, unde a rămas delegat special pe probleme de protocol până la plecarea sa din această viață.

Până în ultima clipă a vieții sale, Vasile Chiriac, a fost activ din punct de vedere profesional, având în derulare mai multe proiecte.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate, prietenilor și apropiaților!

DUMNEZEU să te odihnească în pace și să te aibă în pază Sa, Vasile!

Ionuț Săvoiu - în numele Uniunii Geodezilor din România