• Home
  • Știri
  • Faceți cunoștință cu candidații la președinția FIG

  Faceți cunoștință cu candidații la președinția FIG

30.07.2022 Faceți cunoștință cu candidații la președinția FIG

Anul acesta vor avea loc alegeri pentru preșidinția FIG, cu ocazia celui de-al XXVII-lea Congres al Federației Internaționale a Geodezilor, ce se va desfășura în perioada 11 - 15 septembrie 2022, la Varșovia, Polonia.

Vor candida pentru ocuparea poziției de Președinte al Federației Internaționale a Geodezilor dna Diane Dumashie, actualmente vicepreședinte FIG, dnul Orhan Ercan - vicepreședinte FIG și dnul Abbas Rajabifard - profesor la Universitatea din Melbourne, Australia.

Vă prezentăm mai jos o scurtă introducere a fiecărui candidat.

Diane Dumashie

Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS UK www.rics.org ) a aprobat candidatura Dr. Diane Dumashie FRICS pentru alegerea la președinția FIG în cadrul adunării generale de la Varșovia din septembrie 2022.

Dr. Diane Dumashie FRICS este candidatul la președinție pentru: Claritate, Scop, Acțiune

Pe măsură ce lumea se confruntă cu vremuri nesigure, profesia noastră globală se află chiar în prima linie a schimbării, iar FIG are nevoie de un președinte puternic, experimentat și respectat, care să poată reuni familia noastră profesională globală a geodezilor, să ne sporească vizibilitatea în fața principalelor părți interesate, să reprezinte și să înțeleagă nevoile organizațiilor membre și să conducă din prima linie.

Credem că Diane este persoana potrivită, la momentul potrivit și la locul potrivit, pentru a îndeplini cu succes acest rol important în calitate de președinte al FIG și vă rugăm pe dumneavoastră și asociația națională membră a FIG să acordați votul dumneavoastră pentru Diane în calitate de președinte la FIG Varșovia.

Pentru a o cita pe Diane -

'"Agenda mea de acțiune este susținută de sustenabilitate și reziliență în sfera profesională și în spațiul societății, pentru a le permite profesioniștilor noștri să acționeze cu privire la cele mai importante probleme ale timpului nostru. Pentru a naviga în acest secol al transformărilor, un lucru este sigur: trebuie să acționăm împreună. În calitate de președinte al FIG, mă voi concentra pe aceste obiective principale:
- Acțiunea climatică și viziunea ODD privind dezvoltarea durabilă
- Transformarea digitală
- Diversitatea și incluziunea profesională
- Guvernanța în cadrul organizației FIG
În calitate de organism profesional global, trebuie să răspundem la aceste provocări dacă vrem să ne asigurăm că membrii noștri oferă încredere. Conducerea mea în calitate de președinte al FIG va lucra pentru:
- Claritate și colaborare; o abordare bazată pe ascultare și acțiune
- Scop și fiabilitate; o abordare vizibilă, și
- Acțiune și curaj; o abordare de leadership care urmărește ca noi să lucrăm împreună."

Diane și-ar dori foarte mult să aibă o discuție mai detaliată cu dumneavoastră, vă rugăm să o contactați la adresa www.linkedin.com/in/dianeadumashie

Vă invităm să luați legătura cu Diane, pentru a explora și a discuta problemele dumneavoastră și, de asemenea, să vizionați și scruta prezentare video la adresa FIG Congress 2022 - President Candidate Diane Dumashie - YouTube

 

Orhan Ercan

”Obiectivele mele sunt să lucrez mai îndeaproape cu asociațiile membre, pentru a înțelege mai bine nevoile lor și să producem soluții împreună”

Pentru a-l cunoaște pe Orhan Ercan vă invităm să accesați urmatoarele link-uri: Orhan Ercan.pdf și FIG Congress 2022 - President Candidate Orhan Ercan - YouTube

 

Abbas Rajabifard

”Dragi colegi și prieteni,

Îmi face o deosebită plăcere să vă întâlnesc electronic prin intermediul acestei comunicări. Sper că dvs. și membrii respectați ai Asociației Topografilor și a profesiilor geospațiale sunteți cu toții bine și în siguranță.

Eu - Prof. Abbas Rajabifard de la Universitatea din Melbourne, Australia - am fost nominalizat de către asociația noastră națională (Spatial Science and Surveying Institute-SSSI Australia) pentru a candida la viitoarele alegeri pentru funcția de președinte al FIG. În opinia mea, rolul asociațiilor profesionale precum FIG, de a reprezenta interesele membrilor săi devine din ce în ce mai strategic în contextul schimbărilor rapide din lumea actuală și al pieței emergente.

Trăim într-o lume din ce în ce mai complexă și mai interconectată și pe o piață digitală în creștere foarte rapidă. În acest context, riscurile sunt reale în ceea ce privește calitatea competențelor, concentrarea pieței și factorii geopolitici externi, pe lângă provocările globale, cum ar fi schimbările climatice, sustenabilitatea, rezistența comunităților și a infrastructurii și efectele semnificative ale virusului Covid, care modifică din ce în ce mai mult toate aspectele societăților noastre și stabilitatea noastră economică.

În acest context, văd un rol mai important pe care profesiile noastre din sfera geodeziei și geospațiale trebuie să îl joace și, în același timp, văd direcțiile de schimbare și noile cerințe pentru aceste profesii.

Pentru ca FIG să își mențină rolul său de lider internațional și să își îmbunătățească poziția, trebuie să ne reexaminăm valorile și viziunea FIG, strategiile sale, procesele operaționale pentru a servi mai bine comunitatea globală. Ar trebui să dezvoltăm un plan mai inteligent și activități strategice și să ne asigurăm că FIG rămâne relevantă și conectată și că servește nevoile pieței și interesele geodezilor pentru lumea pe care o avem astăzi și în viitor, în acest proces de transformare. În special în conformitate cu inițiativele globale, cum ar fi SDGs, IGIF, FELA, NUA, care au apărut datorită autorităților și entităților globale, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite, UNGGIM și Banca Mondială.

În cazul în care voi fi sprijinit să servesc FIG în calitate de președinte, promisiunea mea și experiența mea dovedită în materie de leadership internațional ar asigura că FIG se află pe o traiectorie foarte pozitivă pentru viitorul sau, penteu impactul său strategic și pentru sustenabilitatea și creșterea sa. Voi aduce o viziune pentru FIG în ceea ce privește convergența scopurilor, a obiectivelor și a misiunii sale în conformitate cu toate schimbările de pe piață. Mă voi concentra pe agenda FIG actuală și pe potențialul viitor - oportunități și provocări, precum și pe căile strategice pentru a dezvolta parteneriate de colaborare puternice cu toți actorii relevanți.

Ca puncte principale în strategia noastră pentru FIG în următorii patru ani, mă voi concentra pe:

- Agenda globală, conectarea provocărilor locale la acțiunile globale și a pieței globale la oportunitățile locale;
- Creșterea asociațiilor membre și sporirea oportunităților pentru un număr mai mare de inspectori/practicieni;
- Comisiile FIG, misiunile și planurile lor și colaborările transfrontaliere;
- Nevoile, provocările și oportunitățile regionale;
- Conectarea cu geodezii de pe teren;
- Diversitatea și incluziunea FIG,
- Sprijinirea tinerilor geodezi și a femeilor din comunitatea de geodezie și geospațială (promovarea geodezilor/inginerilor digitali);
- Consolidarea capacităților (capacitatea umană și capacitatea organizațională) și furnizarea de noi competențe digitale.

Printre altele, îmi pregătesc campania cu un site web Professor | Abbas Rajabifard, unde puteți obține mai multe informații despre mine, planul meu de colaborare și activitățile mele.

Sunt, de asemenea, interesat să aflu de la asociațiile membre care sunt dorințele și intențiile lor pentru FIG. Prin urmare, aș fi încântat să am ocazia de a mă întâlni la o oră convenabilă cu dvs. și cu echipa dvs. pentru a discuta, pentru a ne cunoaște și a ne asculta reciproc și pentru a ne împărtăși viziunea, precum și pentru a asculta preocupările membrilor. Vă rog să mă anunțați la adresa de e-mail (abbas.r@unimelb.edu.au) dacă aveți întrebări sau dacă îmi propuneți o oră pentru o întâlnire online.”

Vă invităm să vizionați și scruta prezentare video la adresa FIG Congress 2022 - President Candidate Abbas Rajabifard - YouTube