• Home
  • Știri
  • Reprezentanții europeni ai profesiilor liberale în vizită în România

  Reprezentanții europeni ai profesiilor liberale în vizită în România

15.04.2019 Reprezentanții europeni ai profesiilor liberale în vizită în România

O delegație a Consiliului European al Profesiilor Liberale - CEPLIS și a Confederației Profesiilor Liberale din Italia – CONFPROFESSIONI s-a aflat în România la începutul lunii aprilie cu prilejul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Delegația a fost condusă de Gaetano Stella, prim-vicepreședinte și președinte al Comitetului Permanent al Consiliului European al Profesiilor Liberale - CEPLIS, totodată președinte al Confederației Profesiilor Liberale din Italia - CONFPROFESSIONI, una dintre cele mai puternice asociații interprofesionale din Uniunea Europeană. Președintele CONPROFESSIONI de profesie contabil, are șanse semnificative ca în luna mai a.c. să fie ales președinte al Consiliului European al Profesiilor Liberale – CEPLIS.

Delegația comună CEPLIS – CONFPROFESSIONI a avut întâlniri instituționale cu reprezentanți ai autorităților publice din România (Guvernul României, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerțului și Antreprenoriat și Ministerul Fondurilor Europene), prilej cu care au fost abordate aspecte referitoare la activitatea profesiilor liberale la nivel european (Piața Unică a Serviciilor, reglementarea profesiilor liberale, libera circulație a membrilor acestora, serviciile E-card, nivelul de calificare, antreprenoriatul etc.).

O altă întâlnire a avut loc la sediul Camerei Consultanților Fiscali din București cu reprezentanți ai asociațiilor de profesii liberale din România, inclusiv cu cei ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști. Oficiul de gazdă a revenit dr. Dan Manolescu, vicepreședinte al UPLR și președinte al Camerei Consultanților Fiscali. Pe lângă o informare reciprocă, cei prezenți au discutat aspecte referitoare la reglementările naționale, libera circulație a profesioniștilor, digitalizarea informațiilor și servicii on/line, modalități de formare și antreprenoriat, statutul profesioniștilor liberali etc.

Reprezentanții europeni ai profesiilor liberale în vizită în România