• Home
  • Știri
  • Proiect OUG privind semnătura electronică

  Proiect OUG privind semnătura electronică

27.05.2020 Proiect OUG privind semnătura electronică

Uninunea Profesiilor Liberale din România a transmis UGR proiectul OUG privind stabilirea unor măsuri în legătură cu utilizarea înscrisurilor în formă electronică de către factorii implicați în activitățile din domeniile amenajarea teritoriului, urbanism, arhitectură, construcții și unele profesii liberale, pentru a introduce sau corecta denumirea profesiei/profesiilor reprezentate de către Uninunea noastră.

În proiect la articolul II se menționează:

” (1) Dispozițiile prezentei ordonanțe de urgență sunt aplicabile tuturor factorilor implicați, în condițiile legii, în activitățile menționate la art. I.

(2) În sensul alin. (1) factorii implicați sunt:

...

d) specialiștii care își exercită activitatea în domeniul cadastrului și publicității imobiliare în conformitate cu Legea nr.7/1996 a cadastrului și publicității imobiliare, republicată, cu modificările și completările ulterioare”

UGR a solicitat modificarea art. II (2) lit. d) după cum urmează:

d) specialiștii care își exercită activitatea în domeniul cadastrului, geodeziei şi cartografiei în conformitate cu Legea nr.7/1996 a cadastrului și publicității imobiliare, republicată, cu modificările și completările ulterioare

Draft-ul OUG poate fi consultat aici OUG_SE_OAR-200520.pdf