10.12.2023 Activități academice în săptămâna 4-8 decembrie la Facultatea de Geodezie din cadrul UTCB
În perioada 4-8 decembrie 2023, Centrul de Cercetare “Măsurători Geodezice Inginereşti şi Infrastructuri de Date Spaţiale”, din Facultatea de Geodezie - UTCB, a organizat câteva activităţi în cadrul proiectului PN-IV-P2-2_2-MCD-2023-0018, „Space-Continuous and Robot-Aided Acquisition of Geometry – GEOROB”.
Activitățile au fost susținute de către Hans-Berndt NEUNER, Univ.-Prof. Dr.-Ing., TU Wien.
În data de 5 decembrie a fost organizat, pentru cadrele didactice, Cursul perfecţionare postuniversitară „TERRESTRIAL LASER SCANNING – DATA PROCESSING” consolidarea transferului de cunoştinţe şi competenţe. Cursul a avut 2 module, cadrele didactice participante au primit certificate de participare la curs.
Miercuri, 6 decembrie 2023, activitățile ai continuat cu Workshop-ul ”Space-continuous and robot-aided aquisition of geometry and its relevance for civil and mechanical engineering”. La acet workshop au participard studenți și cadre didactice.
A urmat ultima activitate, în ziua de 8 decembrie 2023, Brainstorming şi dezbatere profesională cu tema ”Terrestrial Laser Scanning based Deformation Monitoring as Challenge Based Learning”, la care au participat cadre didactice, doctoranzi şi tineri cercetători.
Toate activitățile au avut loc în format fizic, în sălile Facultății de Geodezie din cadrul Universității de Construcții București.
04.12.2023 Noutăți FIG Working Week 2024
Săptămâna trecută au fost deschise oficial înscrierile pentru FIG Working Week 2024, care va avea loc în Accra, Ghana, în perioada 18-24 mai 2024.
Federația Internațională a Geodezilor (FIG) și organizatorii locali din Ghana așteaptă participanți din țările membre, atât la Adunarea Generală care va avea loc pe 19 și 23 mai, cât și la conferința propriu-zisă.
Conferința cu tema ”Lumea ta, lumea noastră: un mediu rezistent și gestionarea durabilă a resurselor pentru toți” (Your World, Our World: resilient Environment and Sustainable resource Management for All) va avea loc în perioada 20-22 mai, iar sâmbătă 18 și joi 23 mai vor fi organizate mai multe evenimente pre/post conferință.
Zilele de 18 și 24 mai, sunt rezervate tururilor pre și post conferință. Acestea vă pot oferi o ocazie minunată de a explora mai mult din Ghana.
Pentru mai multe detalii privind FIG Working Week 2024 vă invităm să vizitați site-ul evenimentului la adresa: Invitation to FIG Working Week 2024 in Ghana
Programul întregii săptămânii poate fi consultat la adresa: FIG Working Week 2024 - Programme at a Glance, iar pentru înscrieri vă rugăm accesați FIG Working Week 2024 - Registration and Fees
04.12.2023 Consultare publică ANCPI, 04 decembrie 2023
Agenția Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice Proiectul de Ordin privind modificarea Procedurii și modalității de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare.
Textul supus consultării poate fi accesat la adresa de mai jos.
Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise, în format word, la adresa e-mail transprenta@ancpi.ro, pâna la data de 10 decembrie 2023.
23.11.2023 GIS Day 2023 la HGIM, TUIAȘI
Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului (HGIM) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI), în parteneriat cu Esri Romania, este încântată să vă invite la cea de-a 9-a ediție consecutivă a Workshop-ului GIS Day 2023, având tema „Discovering Geospatial Intelligence”.
Evenimentul nu reprezintă doar o ocazie punctuală, ci face parte dintr-o mișcare globală, încadrată în Săptămâna Geografiei. În România, numeroase activități au loc în școli, licee și universități din diverse orașe, subliniind importanța informațiilor geospațiale în societatea modernă.
GID Day 2023 va avea loc în data de 24 noiembrie 2023 în intervalul orar 10:00 – 12:00, în Amfiteatrul A0 din cadrul HGIM, TUIAȘI.
Workshop-ul este deschis tuturor studenților interesați de tematica abordată și doritori să-și dezvolte abilități în utilizarea platformei ArcGIS.
GIS Day oferă acces la instrumentele necesare pentru a intra în acest domeniu vast și dinamic.
În prima parte a evenimentului va fi susținută o prezentare de către de doamna Andreea Vasile, inginer în cadrul firmei Esri Romania.
În cea de-a doua parte vor fi susținute prezentări ale lucrărilor realizate de studenți și masteranzi, oferind o perspectivă practică asupra aplicării cunoștințelor acumulate.
Intrarea este liberă, iar evenimentul este deschis tuturor celor interesați să descopere lumea informațiilor geospațiale și să își îmbunătățească competențele în domeniul ArcGIS.
Colegii de la TUIAȘI vă aștepteaptă cu drag să participați și să contribuiți la atmosfera educativă și interactivă a GIS Day 2023!
Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați reprezentantul organizatorilor:
Sef. lucr.dr. ing. Loredana Crenganiș
E-mail: loredana-mariana.crenganis@academic.tuiasi.ro
10.11.2023 Integrarea serviciilor de date ANCPI în aplicația Ghișeul Unic la Cluj
Începând cu data de 06 noiembrie 2023, județul Cluj beneficiază de intergrarea serviciilor de date ANCPI în aplicația Ghișeul Unic a Consiliului Județean.
Această interconectarea permite accesul, în timp cvasireal, (latența fiind de maxim 24 de ore) a imobilelor actualizate din e-terra eliminând astfel lipsa informațiilor actualizate în aplicație.
Prin intermediul platformei se pot depune o serie de documente de interes pentru activitatea curentă a geodezilor clujeni, printre care se numără:
1. Certificate de urbanism
2. Adeverință intra/extravilan
3. Certificate de atestare
4. Certificate de edificare
Profesioniștii din județul Cluj sunt încurajați să acceseze platforma Ghiseul Unic (cluj.archi)
Consiliul Județean Cluj, prin reprezentanții săi implicați în dezvoltarea platformei vă invită să le fiți alături în demersul de digitalizare și simplificare a instituției.
Orice observații sau sugestii de îmbunătățire pot fi trimise pe adresa simplu@cjcluj.ro.
10.11.2023 GEOMAT 2023, ultimele zile pentru înscrieri
GEOMAT 2023 va începe în mai puțin de o săptămână, pe data de 16 noiembrie 2023!
Pentru ca cea de-a zecea ediție a Simpozionului Internațional GEOMAT să se desfășoară într-un mod cât mai eficient, generator de amintiri plăcute pentru toți participanții, vă rugăm să efectuați înregistrarea folosind link-ul Registration | International Symposium GEOMAT.
Folosind acest link oferiți organizatorilor o imagine cât mai corectă cu privire la numărul de participnați, având posibilitatea pregătirii tuturor resurselor necesare, astfel încât fiecare participant să beneficieze de toate materialele și facilitățile incluse în pachetul conferinței!
Echipa de Organizare a Simpozionului Internațional GEOMAT 2023, vă mulțumește pentru tot suportul acordat în organizarea cu succes a celei de-a zecea ediții a acestei manifestări!
Vă așteptăm cu drag la Iași, în data de 16 noimebrie 2023!
03.11.2023 Și noi ne dorim calitate în lucrări!
02.11.2023 Adunarea Generală CLGE, Paris, 10 - 11 noiembrie 2023
Cea de-a doua Adunare Generală a Consiliului European al Geodezilor (CLGE) din anul 2023, va avea loc la Paris, în perioada 10 - 11 noiembrie 2023.
Vă reamintim că prima Adunare Generală a CLGE a avut loc la Oradea, Bihor, în peioada 12 - 13 mai 2023, fiind precedată de cea de-a patra ediție a Săptămânii Geodeziei Românești.
În luna noiembrie Adunarea generală va fi precedată de cea de-a IX-a Conferință CLGE a topografului european care se va avea ca și temă "Rolul topografilor geodezici în gestionarea dezastrelor". Conferința va avea loc la Paris în data de 9 noiembrie 2023, programul putând fi consultat mai jos.
Uniunea Geodezilor din România, membră a CLGE, va fi reprezentată la Conferință, cât și la Adunarea Generală de către dnul prof.univ.dr.ing. Cornel Paunescu, președinte onorific al UGR, care va fi prezent la Paris pentru cele două evenimente și de către dna prof.univ.dr.hab.ing Ana Cornelia Badea, COMISIA 3 Managementul informaţiei spaţiale, care va participa online.
Din delegația UGR pot face parte membrii ai uniunii, care pot fi participa fizic sau online la lucrările Adunării Generale a CLGE. Cei care doresc să participe se pot înscrie la link-ul Microsoft Virtual Events Powered by Teams
Doritorii sunt rugați să comunice intenția de participare și la adresa office@ugr.ro, pentru finalizarea componenței delagație UGR.
01.11.2023 Prezență UGR la Zilele Faculțății de Silvicultură și Cadastru din cadrul USAMV Cluj-Napoca
La sfârșitul săptămânii trecute Facultatea de silvicultiră și Cadastru din cadrul USAMV Cluj-Napoca a sărbătorit un an de existență!
Momentul a fost marcat de manifestările organizate în cadrul ”Zilelelor Facultății de Silvicultură și Cadastru”, la care au participat, studenții, cadre universitare din facultățile de profil din țară, invitați de renume din domeniu, profesioniști din mediul socio-economic.
În cele două zile ale evenimentului, 26 și 27 noiembrie 2023, a fost prezent la Cluj-Napoca și președintele Uniunii Geodezilor din România, dl Mircea Afrăsinei.
”Uniunea Geodezilor din România devine din ce în ce mai implicată direct în dezvoltarea și promovarea tinerilor specialiști, respectiv a studenților, din domeniul măsurătorilor terestre. Acest lucru se datorează, în parte, nevoii de a răspunde provocărilor din ce în ce mai mari cu care se confruntă tinerii privitor la etapele de urmat pentru a fi relevanți în piața locurilor de muncă la finalizarea studiilor, precum și de a-i pune față în față cu mediul profesional pentru a beneficia de informații și instrumente actuale.
Am avut deosebita plăcere săa fim alaturi de “tânara familie” a Facultății de Silvicultură și Cadastru din cadrul USAMV Cluj-Napoca la celebrarea unui an de la infiintare, acordând o diplomă de excelență pentru munca depusă și activitățile desfășurate, în scurta perioadă de la înființarea facultății.” - Președintele Uniunii Geodezilor din România, Mircea Afrăsinei
VIVAT, CRESCAT, FLOREAT!
30.10.2023 Președintele UGR adresează tuturor membrilor uniunii invitația de a participa la Simpozionul Internațional GEOMAT
Stimați membri,
Uniunea Geodezilor din România împreună cu Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului, din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași, și Asociația Tinerilor Fotogrammetriști organizează la Iași, în perioada, 16 – 17 noiembrie 2023, evenimentul anual, devenit de acum tradițional, Simpozionul International GEOMAT. Evenimentul este găzduit de Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului.
La 10 ani de la prima ediție a evenimentului organizatorii au pregătit un program în cadrul căruia vor exista momente ce vor marca sărbătorirea a 210 ani de la înființarea primei școli de ingineri hotarnici în limba română de către eminentul cărturar Gheorghe Asachi, și comemorarea renumitului om de cultură și principe al Moldovei, Dimitrie Cantemir de la a cărei trecere în neființă se împlinesc 300 de ani. În carul expoziției tehnice organizate în cadrul evenimentului, un spațiu special va fi dedicat operei sale.
Privind spre viitor, simpozionul va accentua importanța tendințelor actuale în domeniul geomaticii și a rolului esențial al datelor de referință spațiale în societatea noastră, cu o atenție deosebită acordată domeniului sistemelor de informații virtuale 3D. Motto-ul simpozionului, "Inspirație pentru o lume mai inteligentă," va ghida discuțiile noastre și va reflecta atât relevanța subiectelor prezentate, cât și orientarea noastră spre viitor.
Cu deosebită plăcere vă invităm să participați la lucrările conferinței internaționale ”GEOMATICS ENGINEERING: Past, present and future", ce vor debuta în data de 16 noiembrie 2023, la ora 10:00.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag în luna noiembrie, la Iași!
Ing. Mircea Afrăsinei
Președintele Uniunii Geodezilor din România