• Home
  • Știri
  • Prima ședință a noului birou executiv al Uniunii Geodezilor din România

  Prima ședință a noului birou executiv al Uniunii Geodezilor din România

28.01.2019 Prima ședință a noului birou executiv al Uniunii Geodezilor din România

Joi 24 ianuarie 2019 a avut loc prima ședință a noului Biroul Executiv al Uniunii Geodezilor din România la sediul organizației aflat în clădirea Facultății de Geodezie din cadrul Universității Tehnice de Construcții din București.

Agenda întâlnirii a cuprins subiecte fierbinți pentru orgnizație, cum ar fi organizarea și funcționarea filialelor, calendarul evenimentelor, organizarea și funcționarea Comisiilor din cadrul Uniunii.

Două mari premiere au fost aprobate începând cu anul acesta:

  • ”Săptămâna Geodeziei Românești”, un eveniment itinerant la nivelul centrelor universitare din țară. În 2019 evenimentul va fi organizat la Cluj Napoca între 23 și 28 septembrie, în colaborare cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca, care anul acesta aniversează 150 de ani de la înființare. A doua ediție a acestui eveniment major al Uniunii Geodezilor din România va fi organizat în 2020, la Timișoara, în colaborare cu Universitatea Politehnică Timișoara;
  • ”Premiile Uniunii Geodezilor din România”, care vor fi acordate studenților merituoși ce vor susține referate în cadrul simpozionelor naționale organizare de către centrele universitare și unde Uniunea Geodezilor este partener.

”Săptămâna Geodeziei românești va deveni un moment distinct în viața UGR, eveniment care va aduce alături în fiecare an profesioniști din domeniul geodeziei, dar și din domenii conexe acestei inginerii. În prima ”Săptămână a Geodeziei” ce va avea loc la Cluj, alături de evenimentul central, va avea loc și o ședința a Consiliului Național. În cadrul acestei ”Săptămâni”, în afară de sesiuni tehnice, mese rotunde, seminarii, va fi organizată și o expoziție tehnică în care partenerii noștri vor prezenta cele mai noi tehnologii în domeniu. De asemenea, includem în programul ”Săptămânii” vizite de studiu cât și evenimente social culturale. În organizarea acestei săptămâni contăm pe sprijinul societăților din domeniu, pe participarea comunității profesionale și mai ales pe participarea colegilor din cadrul Comisiei 3 FIG.” – a menționat dl președinte Ionuț Săvoiu.

În cadrul ședinței a fost aprobat, alături de calendarul evenimentelor, ce va fi disponibil pe site-ul uniunii în cel mai scurt timp, și calendarul viitoarelor ședințe ale Biroului Executiv și Consiliului Național.

Printre prioritățile Uniunii se numără, și anul acesta, continuarea colaborării cu celelalte asociații din domeniu – Federația Intenațională a Geodezilor, Colegiul Geodezilor Europeni, Asociația Patronală din Cadastru, Geodezie și Cartografie, Uniunea Profesiilor Liberale din România.