• Home
  • Știri
  • Inițierea dezbaterilor pentru Codul deontologic

  Inițierea dezbaterilor pentru Codul deontologic

09.10.2020 Inițierea dezbaterilor pentru Codul deontologic

Marți, 06.10.2020 a avut loc la sediul ANCPI din București,  ședința grupului de lucru constituit în vederea modificării Regulamentului privind autorizarea şi recunoaşterea autorizării persoanelor fizice şi juridice în vederea realizării şi verificării lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, geodeziei şi cartografiei pe teritoriul României, aprobat prin Ordinul nr. 107/2010, cu modificările și completările ulterioare.

În  cadrul acestei ședinței, a fost prezentat de către ANCPI proiectul de Cod deontologic al persoanelor autorizate să realizeze lucrări de specialitate în domeniul cadastrului, geodeziei și cartografiei, în elaborarea căruia au fost luate în considerare prevederile Directivelor Europene în domeniu. Proiectul Codului deontologic a fost pus la dispoziția membrilor grupului de lucru spre dezbatere.

La ședință au participat dnii Ioan Buzaș - director Direcția de Cadastru și Geodezie din cadrul ANCPI, Ionuț Săvoiu - președinte UGR, Gheorghe Dămăcuș - reprezentant AEF, Prof.univ.dr.ing. Cosntantin Coșarcă - Facultatea de Geodezie din cadrul UTCB.

Proiectul Codului deontologic, Anexa a Regulamentului, și lista Directivelor Europene din domeniu, pot fi consultate accesând link-urile de mai jos.

Proiect cod deontologic v 15 sept 2020.pdf

Directive UE.pdf