• Home
  • Știri
  • Participare UGR la Conferința ”Ziua profesiilor liberale din România”

  Participare UGR la Conferința ”Ziua profesiilor liberale din România”

11.11.2021 Participare UGR la Conferința ”Ziua profesiilor liberale din România”

Săptămâna trecută a avut loc cea de-a XIV-a ediție a Conferinței ”Ziua profesiilor liberale din România”, organizată de către Uniunea Profesiilor Liberale din România.

La conferința care a avut loc on-line a participat și dl președinte al UGR, Ionuț Cristian Săvoiu. În intervenția sa în cadrul Conferinței, dl Săvoiu a mulțumit organizatorilor pentru invitație, cât și pentru susținerea acordată în demersul UGR privind legiferarea profesiei.

De asemenea, în baza ultimelor discuții purtate la nivelul conducerii ANCPI, UGR este încredințată că dialogul cu Agenția pe tema legii de reglemenatre a profesiei va fi relansat și augemntat în perioada viitoare. În anii 2020 și 2021 agenda politică încarcată și pandemia nu au asigurat cel mai bun cadru pentru organizarea dezbaterilor publice și insituționale pe acestă temă.

În alta ordine de idei dl Săvoiu a subliniat faptul că sectorul privat din domeniu privește cu îngrijoare lipsa de perspectivă a extinerii Programului de cadastru sistematic în noul ciclu de finanțare europeana și fazare a proiectelor din cadrul Axei prioritare 11 – Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară, din cadrul programului POR 2014-2020.

UPLR a transmis președintelui UGR mulțumiri privind participarea sa la Conferința ”Ziua profesiilor liberale din România ”

Scrisoare multumire UPLR.pdf