Știri

03.08.2021 Consultare publică ANCPI 03.08.2021

În perioada 04 - 24 august 2021, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice proiectul de Ordin privind modificarea şi completarea Procedurii și modalității de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise în format editabil la adresa e-mail comunicare@ancpi.ro.

Textul supus consultării poate fi accesat la adresa Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice, proiectul de Ordin privind modificarea şi completarea Procedurii și modalității de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare – ANCPI

 


21.07.2021 Întâlnire între reprezentanții UGR și OCPI București

Marți, 27 iulie 2021, ora 10:00, va avea loc la sediul OCPI București întâlnirea dintre reprezentații acestei instituții și cei ai uniunii noastre. Întâlnirea a fost solicitată la sfârșitul lunii trecute de către UGR pentru identificarea unor soluţii privind continuarea dialogului constructiv între reprezentanţii UGR şi OCPI Bucureştii, dar și pentru discutarea problemelor pe care le întâmpină persoanele fizice autorizate şi profesioniştii din cadrul OCPI în realizarea, verificarea şi recepţia lucrărilor de cadastru.

Pe agenda întâlnirii de marți sunt și subiecte referitoare la modalitatea de organizare a audințelor telefonice sau online, clarificarea unor practici locale referitoare la plățile tarifelor, actualizarea bazei de date a furnizorilor de servicii PFA, neclarități în modul de elaborare a lucrărilor legate de expropieri.

Din partea UGR vor participa la întâlnire dnii Ionuț Săvoiu, Iliescu Alexandru, Niță Mihai Radu, Cârâc Adrian, Munteanu Bogdan.



21.07.2021 Săptămâna Geodeziei Românești la cea de-a doua ediție

După un an de pauză ne bucurăm să anunțăm organizarea celei de-a doua ediții a Săptămânii Geodeziei Românești, cea mai importantă manifestare a comunității profesionale din domeniul geodezic, organizată de către Uniunea noastră. Evenimentul a debutat acum doi ani la Cluj-Napoca, la USAMV.

Anul acesta gadza evenimentului va fi Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din cadrul Universității Transilvania din Brașov, lucrările urmând a se desfășura în Aula ”Sergiu T. Chiriachescu”.

"Smart surveying solutions for sustainable development", tema conferinței internaționale ce va avea loc în perioada 26 - 30 octombrie 2021, este inspirată de cel de-al 15 Obiectiv de dezvoltare durabilă din Agenda Națiunilor Unite pentru 2030 – Protejarea, restaurarea și promovarea utilizării durabile a ecosistemelor terestre, gestionarea durabilă a pădurilor, combaterea deșertificării, stoparea și inversarea procesului de degradare a solului și stoparea declinului biodiversității”.

Site-ul evenimentul este online și poate fi accesat la adresa www.sgr.ugr.ro.

În curând va fi deschisă și înregistrarea. 

În cadrul evenimentului, pe data de 28 octombrie 2021, va avea loc Consiliul Național al Uniunii Geodezilor din România, unde sunt așteptați să participe președinții asociațiilor locale UGR, sau delegații acestora.

Și anul acesta vom avea invitați de onoare, reprezentați ai FIG și ai altor organisme naționale și internaționale.

Așteptăm să ne revedem în număr cât mai mare la Brașov între 26 și 30 octombrie 2021.

 

 


20.07.2021 Poziția CELPIS față de Brexit

Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR), partenera Uniunii noastre și membră a Consiliului European al Profesiilor Liberale (CEPLIS) ne-a transmis poziția istituției europene cu privire la impactul Brexitului asupra libertății de circulație a profesioniștilor liberali și asupra serviciilor profesionale pe piață (3708 32042 UGR consultare piata servicii MDT si MDS.pdf)

Această poziție prezintă interes pentru profesiile liberale din România având în vedere faptul că Brexitul are un impact asupra profesioniștilor liberali din țara noastră care doresc să furnizeze servicii profesionale transfrontalier.


16.07.2021 Anunț ANCPI privind Consultarea de piață - Servicii realizare MDT și MDS

ANCPI a publicat în data de 6 iulie 2021, anunțul privind consultarea de piață cu nr. MC1015763.  Anunțul poate fi consultat pe site-urile SEAP (e-licitatie.ro) și Anunț consultare piață – Servicii de realizare a modelului digital al terenului și a modelului digital al suprafeței prin scanare laser aeriană pentru aproximativ 50.000 km2 – ANCPI

De asmenea, ANCPI a transmis UGR informarea privind această consultare prin Adresa 32042 din 15.07.2021, care poate fi consultată la link-ul 3708 32042 UGR consultare piata servicii MDT si MDS.pdf

Uniunea Geodezilor din România încurajează agenții economici din domeniu să participe activ la consultarea de piață organizată de ANCPI și să evalueze cât mai corect și documentat pe baza propriei experiențe, valoarea serviciilor prestate luând în considerare toate criteriile care influențează valoarea estimată a acestora.


12.07.2021 Întâlnire între reprezentanții UGR Prahova și OCPI Prahova

La sfărșitul lunii iunie a avut loc la sediul OCPI Prahova o întâlnire între reprezentații instituției și cei ai UGR Asociația Locală Prahova.

În cadrul întâlnirii au fost discutate următoarele subiecte:

1. Procedura elaborată la nivelul OCPI Prahova care vizează conversia numerelor cadastrale din sistemul local în sistemul național de referință.

2. Situația existentă în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a planurilor urbanistice generale/planurilor urbanistice zonale.

3. Actualizarea documentațiilor cadastrale în sensul modificării geometriei și suprafeței imobilului format din teren și construncție.

La întâlnire au participat, din partea UGR Prahova, dnii Pîrvan Florin Adrian - președinte, Chiriță Cătălin Liviu - vicepreședinte, Voicu Cătălin - membru.

Concluziile acestei întâlniri consemnate în Procesul Verbal al ședinței, pot fi consultate accesând PROCES VERBAL.pdf


01.07.2021 Consultare publică inițiată de către Comisia Europeană

Comisia Europeană a inițiat o consultare publică privind procesul de evaluare a Directivei 2007/2/EC (INSPIRE).

Completarea chestionarului se poate face până în data de 12 iulie 2021, după autentificare, accesând următorul link: EUSurvey - Survey (europa.eu)

Încurajăm toți membrii Uniunii să acceseze și să completeze chestionarul.


29.06.2021 Comunciat de presă - Congresul Avocaților

Partenerul UGR, Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR) ne-a informat că în perioada 25 - 26 iunie 2021, a avut loc Congresul Avocaților cu tema ”Apărarea apărării”. Evenimentul a fost organizat de către Uniunea Națională a Barourilor din România (U.N.B.R.).

La acest eveniment a participat și dl Gheorghe Ialomițianu, președintele UPLR.

Uniunea Geodezilor din ROmânia este membră a UPLR, fiind informată de către reprezentanții acesteia cu privire la toate acțiunile întreprinse.

Comunicatul de presă al UPLR privind Cngresul Avocaților poate fi descărcat urmând link-ul Comunicat UPLR Congresul avocatilor.pdf


22.06.2021 Seminar online - Reţele de staţii GNSS permanente din România şi servicii disponibile

Mâine, 23.06.2021, între orele 15-17, în cadrul Centrului de Cercetare în Geodezie Spațială, Fotogrammetrie, Teledetecție și GIS (GEOS), al Deptartamentului de Geodezie și Fotogrammetrie din cadrul Facultății de Geodezie, va avea loc seminarul științific cu tema Reţele de staţii GNSS permanente din România şi servicii disponibile.

Vor fi prezentări ale deținătorilor de rețele de stații GNSS permanente, cât și discuții.

Pentru link-ul de acces pe platforma TEAMS, unde se va desfășura seminarul, vă rugăm accesați INVITATIE_PROGRAM_seminar_st_GEOS_23_iun_2021.pdf.


21.06.2021 Prima zi FIG e-Working Week 2021

Ieri a fost prima zi la FIG e-Working Week.

Evenimentul a debutat cu Adunarea Generală a FIG, prima adunare ce se desfășoară online! La adunare a participat și dnul Ionuț Săvoiu, președintele UGR.

În prima zi a Adunării Generale au fost prezentați cei trei candidați pentru funcția de vicepreședinte al FIG. Unul dintre candidați este dnul Kwame Tenadu din Ghana, prieten și colaborator al Uniunii noastre, prezent la numeroase evenimente organizate de către UGR.

La adunare a participat și dnul Ionuț Săvoiu, președintele UGR, Uniunea noastră având dreptul la un vot în cadrul Adunării Generale a Federației Internaționale a Geodezilor.

Lucrările Adunării Generale vor continua în ultima zi a FIG e-Working Week, 25.06.2021.

Până atunci, cei care s-au înscris la eveniment, pot participa la sesiunile tehnice, care au debutat astăzi, 21.06.2021.