Știri

19.08.2020 UGR a nominalizat reprezentații pentru grupurile de lucru din cadrul ANCPI

Săptămâna trecută UGR a nominalizat reprezentanții săi în trei din grupurile de lucru ANCPI - UGR.

Cele trei grupuri și reprezentanții UGR în cadrul lor, sunt următoarele:

1. Grup lucru ANCPI – UGR pentru modificarea și completarea Regulamentului privind realizarea, verificarea și recepția lucrărilor sistematice de cadastru și înscrierea din oficiu a imobilelor în cartea funciară, aprobat prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 1/2020, modificat și completat prin Ordinul 1.347 din 25 mai 2020. Adresa transmisă către ANCPI poate fi consultată aici 20200814_Adresa catre ANCPI comunicare membri grup lucru Ordinul 1-2020.pdf

Membri reprezentanți UGR:

  • Ionuț Săvoiu - președinte Uniunea Geodezilor din România
  • Vlad Păunescu – vicepreședinte Comisia 8 Planificare Spațială și dezvoltare
  • Paul Dumitru – membru Comisia 5 Măsurare și Poziționare
  • Cosmin Dragomir – reprezentant firme membre UGR

2. Grup de lucru ANCPI - UGR pentru modificarea și completarea Regulamentului privind autorizarea şi recunoaşterea autorizării persoanelor fizice şi juridice în vederea realizării şi verificării lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, geodeziei şi cartografiei pe teritoriul României, aprobat prin Ordinul directorului general al ANCPI nr. 107/2010, cu modificările și completările ulterioare. Adresa transmisă către ANCPI poate fi consultată aici 20200812_Adresa catre ANCPI desemnare membru grup lucru ODG 107 din 2010.pdf

În cadrul acestui grup de lucru UGR va fi reprezentantă la nivel de președinte.

3. Grup de lucru cu frunizorii de soluții IT din cadrul ANCPI. Adresa transmisă către ANCPI poate fi consultată aici 20200814_Adresa catre ANCPI desemnare membru grup lucru cu furnizorii de solutii IT.pdf

Membru reprezentant UGR:

  • Sorin Dumitrescu - vicepreşedinte Comisia 10

11.08.2020 Chestionar EU Engineering Services

Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor a informat ANCPI referitor la efectuarea unui studiu de către Comisia Europeană privind digitalizarea serviciilor profesionale pentru profesiile de avocat, arhitect, contabil, inginer.

În vederea participării la acest studiu, rugăm toate persoanele fizice și juridice autorizate care își desfășoară activitatea în domeniile cadastrului, geodeziei, topografiei şi cartografiei, să aceseze următorul link pentru a competa chestionarul referitor la Engineering Surveing: https://ec.europa.eu/growth/content/survey-digital-automation-professional-services_en

Deoarece răspunsurile date la chestionarul propus pot fundamenta o inițiativă legislativă sau o recomandare la nivel european în domeniul aplicabil, rugăm toate persoanele fizice și juridice autorizate, membre sau nemembre ale Uniunii, să completeze chestionarul până la data de 20.08.2020.

Adresa ANCPI prin care s-a transmis aceasta informare poate fi consultata aici Chestionar Engineering Services.pdf

Adresa Ministerului Educației Naționale Adresa MinEdNat.pdf


03.08.2020 Chestionare privind Piața de consultanță în management din Republica Moldova

Uniunea noastră participă în mod regulat la activitățile UPLR, aceasta reflectându-se prin numeroasele intervenții pe care le avem la acțiunile întrprinse de către partenerul nostru, căt și prin informările pe care UPLR le transmite în mod constant către noi.

Ultima informare primită de la UPLR prezintă inițiativa Asociației Consultanților în Management din România, asociație cu statut de observator al UPLR și a membrilor săi din Republica Moldova cu privire la două chestionarele care vor sta la baza a doua studii ale pieței de consultanță în management din Republica Moldova.

Sunt invitate să completeze cele două chestionare toate firmele care au lucrat sau lucrează în Republica Moldova și cunosc specificul pieței locale de consultanță în management, în măsura în care este posibil.

Cele două chestionare pot fi găsite la următoarele link-uri:

1) ”Piața de consultanță în management din Republica Moldova în perioada 2019-2020”

https://1drv.ms/xs/s!Aura2cWuqlyxcpiy6HbczpmyxQ4?wdFormId=%7BEAD58DD6%2DCFB9%2D49ED%2D8EB6%2DFFDEAD03F3EB%7D

2) ”Impactul COVID-19 asupra pieței de consultanță în management din Republica Moldova”

https://1drv.ms/xs/s!Aura2cWuqlyxekJEEdt0oIgKV6o?wdFormId=%7B8D74D3E8%2D5FD1%2D4AE8%2DB1B7%2D2D1CBC56104A%7D


24.07.2020 Consultare publică ANCPI 24 iulie 2020

În perioada 25 iulie - 08 august 2020, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Ordinului nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi instituţiile sale subordonate

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise în format editabil la adresa e-mail comunicare@ancpi.ro.

Textul supus consultării pse găsește la adresa:http://www.ancpi.ro/index.php/informatii-publice-3/legislatie/transparenta-decizionala


17.07.2020 Propuneri pentru modificarea sau completarea Regulamentului 700/2014

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, prin adresa nr. 32569/16.07.2020, solicită principalilor săi colaboratorilor, formularea unor propuneri pentru modificarea sau completarea Regulamentului de avizare, recepție și înscrierea în evidențele de cadastru și carte funciară, aprobat prin Ordinul nr. 700/2014, în vederea asigurării unui cadru legislativ coerent, suplu și eficient.

Propunerile Dvs. pentru modificarea sau completarea Regulamentului de avizare, recepție și înscrierea în evidențele de cadastru și carte funciară, aprobat prin Ordinul nr. 700/2014, sunt așteptate până pe data de 01.08.2020 pe adresa office@ugr.ro, pentru a fi centralizate și transmise către ANCPI în termenul prevazut în Adresa pe care o puteți consulta aici Adresa privind formularea unor propuneri pentru modificarea sau completarea Regulamentului 700_2014.pdf


17.07.2020 Propunere legislativă privind Legea cadastrului și a publicității imobiliare

Un grup de deputați și senatori PNL au înaintat o propunere legislativă privind Legea cadastrului și publicității imobiliare, aceasta fiind în prezent înregistrată la Senat pentru dezbatere.

Modificările propuse de către inițiatorii acestui proiect pot fi consultate aici Propunere legislativa cadastru.pdf.

Toți membri UGR sunt rugați să analizeze proiectul și să transmită pe adresa office@ugr.ro opinii și amendamente pe proiectul de modificare aflat în dezbatere, pentru a putea fi elaborat și transmis un punct de vedere al Uniunii. Mesajele dvs. sunt așteptate până la data de 07.08.2020.

 


08.07.2020 Webinarii Safe Software dedicate gestionării lucrului cu datele GIS

Partenerul nostru GLOBEMA are plăcerea de a invita pe toți cei interesați să urmarească webinariile Safe Software, dedicate gestionării lucrului cu datele GIS și nu numai.

Safe Software pune la dipoziția utilizatorilor FME peste 190 de webinarii în care puteți învăța cum să integrați, să modificați date în nenumărate moduri și să automatizați procesele zilnice.

Lista webinariilor poate fi consultată urmănd link-ul https://www.safe.com/webinars/#on-demand

Cei care doresc să testeze gratuit FME pentru 30 de zile sunt rugați să acceseze link-ul https://fme.globema.ro/descarcati/


08.07.2020 Centre de Inovare Digitală

În condițiile actuale generate de pandemia de COVID19, care a determinat utilizarea pe scară largă a tehnologiilor digitale și inovațiilor, Comisia Europeană își propune să crească gradul de digitalizare prin intermediul Centrelor de Inovare Digitală.

Folosirea mijloacelor digitale a facilitat desfășurarea a numeroase activități sociale și economice, cum ar fi telemunca, școala online, comerțul electronic, procesele administrative, dar și activitățile culturale.

Mai jos veți găsi o prezentare a Centrului de Inovare Digitala, care oferă acces la servicii, facilități și expertiza unei game largi de parteneri. În prezent, la nivelul țării există 11 centre de inovare digitală aflate deja în diferite etape de dezvoltare.

Pentru mai multe detalii legate de acest subiect, vă rugăm să vă adresați doamnei Camelia Cristof, e-mail: office@cnipmmr.ro

Această știre ne-a fost comunicată de către partenerul nostru, Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR).

Prezentare DIH CNIPMMR.pdf


06.07.2020 Cum să devii voluntar în cadrul FIG

Federația Internațională a Geodezilor caută voluntari pentru Programul Comunitatea Voluntarilor Geodezi - Volunteer Community Surveyor Program (VCSP).

VCSP este o inițiativă globală  începută la sfârșitul anului 2017 de către FIG Young Surveyors Network (YSN) împreună cu Global Land Tool Network (GLTN) și FIG.

În prezent FIG este in proces de crearea a unui grup de tineri geodezi implicați care vor fi interesați în a duce Programul mai departe.

Tinerii interesați de Program sunt intivatați să își exprime ideile și interesul în a fi voluntar prin completarea formularului de aici https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZwkD4LhV_1rOADSFX1GPEv5RsH2hc7FSvvA6VYXuQtd0Ztg/viewform

În link-ul urmator o puteți asculta pe Eva Maria Unger, YSN Chair în perioada 2014-2018 și inițiator al Programului, vorbind despre programul pilot - https://www.youtube.com/watch?v=0wljlQUHrKI

Aici puteți descărca mesajul transmis de către FIG FIG Volunteer Community Surveyor Program.pdf

 


30.06.2020 ANCPI - Ordin nr. 1445 din 22 iunie 2020

Vineri, 26 iunie 2020, a apărut în Monitorul Oficial, Partea I nr. 553, Ordinul nr. 1445/2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi instituţiile sale subordonate.

Textul Ordinului poate fi consultat aici Ordin 1445 2020.pdf