Știri

16.10.2019 Adresa ANCPI nr. 7476/14.10.2019

Răspunsul ANCPI la Adresa UGR Filiala Dolj înregistrată la ANCPI cu nr. 41789/11.10.2019, prin care se solicită precizări dacă modalitatea de calcul a suprafețelor construite și a celor desfășurate este Legea nr. 350/2001.

Pentru răspuns vă rugăm accesați aici


16.10.2019 ”Ziua profesiilor Liberale din România”, 5 noiembrie 2019

Uniunea Profesiilor Liberale din România organizează marți, 5 noiembrie 2019, la Sala Panoramic a Hotelului Marshal Garden din Calea Dorobanților nr. 50B, Sector 1, București, cea de a XII-a ediție a Conferinței ”Ziua Profesiilor Liberale din România”.

Pentru mai multe informații vă rugăm accesați aici


09.08.2019 Dezbatere ODG ANCPI 700/2014

Vă facem cunoscut faptul că în perioada 07 august – 17 august 2019 Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a supus consultării publice proiectul ordinului directorului general al ANCPI pentru modificarea și completarea Regulamentului de avizare, recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară, aprobat prin ODG ANCPI nr. 700/2014.

Textul supus dezbaterii publice se regășește la:http://www.ancpi.ro/index.php/informatii-publice-3/legislatie/transparenta-decizionala

Sau puteți descărca fișierul în format Word aici

Adresăm rugămintea tuturor președinților Asociațiilor locale UGR să organizeze la nivelul județului o întâlnire de dezbateri la care să fie invitați atât membrii asociației locale a UGR cât și alți specialiși care activează în domeniu interesați să discute și să formuleze propuneri de completare și modificare a ODG nr. 700/2014.

Vă solicităm să încercați, în măsura posibilităților, ca până la data de 27 august 2019 să înaintați ideile și propunerile preluate de la nivel local spre centralizarea și formularea unui document consolidat la nivelul conducerii Uniunii Geodezilor din România pentru propunerile de completare și modificare a ODG nr. 700/2014.

UGR intenționează să prezinte conduceriilor ANCPI și MDRAP punctul său de vedere privind ODG 700/2014, la finalizarea perioadei legale de dezbatere publică anunțată pe site-ul ANCPI.


04.07.2019 Cea de-a șaptea ediție a Școlii Internaționale de vară

Între 12 și 20 septembrie va avea loc la Universitatea de Științe Agonomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB) cea de-a șaptea ediție a Școlii Internaționale de Vară. Și în acest an evenimentul este organizat de către Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din cadrul USAMVB împreună cu Facultatea de Geologie și Geografie - Universitatea București și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

Pentru detalii referitoare la program vă rugăm accesați aici

Descărcați invitația


27.06.2019 Cazare ”Săptămâna Geodeziei Românești”

În atenția participanților la ”Săptămâna Geodeziei Românești” care va avea loc la Cluj-Napoca între 23 și 28 septembrie 2019!

Datorită faptului ca municipiul Cluj-Napoca este foarte solicitat din punct de vedere al cazării, sugerăm tuturor participanților care au nevoie de cazare să facă rezervările cât mai curând!

Vă rugăm accesați link-uri de mai jos pentru opțiuni cazare!
http://www.sgr.ugr.ro/accomodation.php
https://www.cluj.info/hoteluri/c-51/


25.06.2019 Prima ediție a ”Săptămânii Geodeziei Românești” va avea loc la Cluj-Napoca între 23 și 28 septembrie 2019

Săptămâna Geodeziei Românești (SGR), este cea mai importantă manifestare a comunității profesionale din domeniu organizată de către Uniunea Geodezilor din România (UGR). Anul acesta, la prima ediție, UGR are alături Comisia 3 a Federației Internaționale a Geodezilor (FIG) și Universitatea de Știinte Agricole și Medicina Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV), care aniversează 150 de ani de existență.

Evenimentul se va desfășura în campusul principal al USAMV Cluj-Napoca aproape de centrul municipiului unde sunt amplasate, pe o suprafață de peste 40 de hectare, spații de studiu și de cercetare.

Pentru întreg comunicatul accesați aici sau descărcați


18.06.2019 Start înregistrare ”Săptămâna Geodeziei Românești”

Au început înregistrările la cel mai important eveniment al comunității geodezilor din România, ”Săptămâna Geodeziei Românești”, Cluj-Napoca, 23-28 septembrie 2019.

Vă rugăm accesați aici pentru a vă înregistra.

Pentru mai multe informații despre eveniment accesați pagina www.sgr.ugr.ro

Vă așteptăm cu drag!!


12.06.2019 Informare cu privire la acțiunile UPLR

Uniunea Profesiilor Liberale din România, al carei membru este și Uniunea noastră, a desfășurat în ultima perioada o serie de acțiuni, dintre care amintim: întâlnirea dintre reprezentanții Consiliului European al Profesiilor Liberale-CEPLIS și cei ai Direcției Generale pentru Creștere din cadrul Comisiei Europene pe tema direcțiilor de activitate ale profesiilor liberale după alegerile europarlamentare și numirea noului Colegiu al Comisarilor Europeni, opinia Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare 
Economică-OCDE privind impactul digitalizării asupra viitorului profesiilor liberale.

Prezentarea în detaliu a tuturor acțiunilor aici


07.06.2019 A treia întâlnire de lucru a Filialei Locale UGR Dolj

Ieri la Craiova, filiala locala a UGR aflată sub conducerea D-lui Irinel Greșiță, cenzor al UGR, a organizat o întâlnire de lucru, a treia din acest an, la care au fost invitați să participe reprezentanți ai OCPI și Primăriei Municipiului Craiova.

Au dat curs invitației din partea OCPI Dolj dna Registrator șef Chimoiu Costinela, șeful serviciului cadastru Traian Văduva, șeful Biroului Înregistrare Sistematică Ana Maria Pitaroiu, inspectorul de cadastru Roxana Oprea, iar din partea Primariei Municipiului Craiova dl. Arh. Mircea Diaconescu precum și șeful serviciu cadastru Silviu Opriș.

Printre subiectele discutate s-au aflat și stadiul demersurilor și necesitatea adoptării de Parlament a Legii de organizare și reglementare a profesiei de geodez precum și aspecte legate de activitatea de zi cu zi a persoanelor fizice autorizate în relația cu OCPI. Au fost aduse clarificări pe marginea ultimelor modificări apărute la Legea Cadastrului. De asemenea, au fost discutate și alte situații întâlnite în practica lucrărilor de cadastru atât sporadic cât și sistematic, dar și subiecte privind activitatea specialiștilor din domeniu indiferent daca sunt sau nu membri ai UGR.

Întâlnirea s-a desfășurat pe parcursul a 3 ore și a fost de un real folos pentru toate părțile și persoanele participante.

A treia întâlnire de lucru a Filialei Locale UGR Dolj


07.06.2019 Conferința și Întâlnirea Plenară ale Comitetului Permanent pentru Cadastru în UE (PCC)

În perioada 6-7 iunie 2019 Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) organizează, în calitate de președinte al Comitetului Permanent pentru Cadastru în Uniunea Europeană (PCC) Conferința și Întâlnirea Plenară ale PCC. Salutam cu interes faptul că Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) organizează în calitate de președinte al Comitetului Permanent pentru Cadastru în Uniunea Europeană (PCC), în perioada 6-7 iunie 2019, Conferința și Întâlnirea Plenară ale PCC.

Avem speranțe că reuniunea de la București poate contribui semnificativ pentru susținerea cu succes a demersurilor noastre de adoptare a legii de reglementare a profesiei precum si pentru îmbunătățirea cadrului tehnic și economic în care se desfășoară ambițiosul program național de cadastru și carte funciară care să stimuleze activitatea profesioniștilor care activează în sectorul privat și în învățământ. http://www.ancpi.ro/…/comunicate-d…/447-bucuresti-06-06-2019

Conferința și Întâlnirea Plenară ale Comitetului Permanent pentru Cadastru în UE (PCC)