13.05.2025 UGR premiează cea mai inovatoare lucrare la Simpozionul Internațional Studențesc „IF IM CAD”
Vineri, 9 mai 2025, a avut loc la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului (FIFIM) din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), cea de-a 19-a ediție a Simpozionului Internațional Studențesc „IF IM CAD”.
La evenimentul de săptămâna trecută, devenit deja tradiție în mediul academic, au participat peste 60 de studenți din România, Turcia, Franța, Grecia și Maroc. Au fost prezentate 28 de lucrări științifice din domeniile cadastru, topografie și inginerie aplicată, care au reflectat interesul tinerilor cercetători pentru soluții inovatoare și sustenabile în domeniul ingineriei.
Uniunea Geodezilor din România a fost prezentă la FIFIM prin reprezentanții săi, Alexandru Păun, Vlad Păunescu și Alexandru Iulian Iliescu. Alexandru Păun a fost desemnat pentru a transmite un scurt mesaj în numele UGR și de a înmăna premiul special, „Ambasadorul Geodeziei”, pentru cea mai inovatoare lucrare din domeniul Geodeziei. Premiul a fost acordat studentei Vișan Andra, pentru prezentarea lucrării „Reality capture in construction: laser scanning for as-builts”.
În cadrul simpozionului a fost organizată o mică expoziție de tehnologie la care au fost prezente trei firme partenere UGR, dar și colaboratoare FIFIM, care au prezentat studenților cele mai noi tehnologii aplicabile in domeniul geodeziei.
Felicitări organizatorilor și tuturor participanților la Simpozionul Internațional Stundențesc !IF IM CD”!
Uniunea Geodezilor din România este alături de geodezii români susținându-le devzoltarea și creșterea profesională începând cu perioada stundenției!
05.05.2025 Program Simpozionul Internațional Studențesc „IF IM CAD”, 9 - 10 mai 2025
La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului (FIFIM) din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), cea de-a 19-a ediție a Simpozionului Internațional Studențesc „IF IM CAD”.
Participarea la Simpozion este GRATUITĂ!
Stundenții licențiați, masteranzi și doctoranzi sunt invitați să participe cu lucrări care vizează domeniile Știința și ingineria mediului, Dezvoltarea durabilă a spațiului rural, Managementul dezastrelor, Managementul resurselor de apă, Măsurarea terenurilor și cadastru, Observarea Pământului și sisteme informatice geografice, Științe fundamentale.
Programul provizoriu al evenimentului poate fi descărcat urmând link-ul PROGRAM AND BOOK OF ABSTRACTS IF IM CAD 2025.pdf
15.04.2025 Simpozionul Internațional Studențesc „IF IM CAD”, 9 -10 mai 2025, București
În peroada 9 - 10 mai 2025, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului (FIFIM) din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), organizează cea de-a 19-a ediție a Simpozionului Internațional Studențesc „IF IM CAD”.
Uniunea Geodezilor din România, partener al FIFIM în organizarea simpozionului, va fi prezentă la lucrările ce se vor desfășura începând cu data de 9 mai 2025, în cadrul facultății.
Evenimentul este destinat studenților licențiați, masteranzi și doctoranzi, principalul scop al acestuia fiind acela de a facilita discuțiile directe și cooperarea versatilă a participanților și a coordonatorilor lor științifici. De asemenea, evenimentul de la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, din luna mai de la București, își propune să aducă împreună potențiali parteneri pentru o cooperare de succes și durabilă în domeniul Ingineriei.
Pe parcursul celor două zile vor fi prezentate lucrări care vizează domeniile îmbunătățirilor funciare, observării Pământului, geodeziei, ingineriei mediului, cu următoarele secțiuni:
Lucrările prezentate în cadrul simpozionului vor fi publicate în „Journal of Young Scientist”, indexat ISSN, și vor fi disponibile ca acces deschis pe Journal of Young Scientist.
Studenții care doresc să participe sunt rugați să se înregistreze la link-ul Simpozion IFIM CAD.
Particparea este gratuită!
Pentru informații privind programul accesați Symposium Program.
Detalii privind șablonul lucrărilor se regăsesc la Resources for Authors.
Pentru mai multe informații vă rugăm acceasați site-ul evenimentului Home.
Uniunea Geodezilor din România vă invită cu drag la un nou eveniment care vizează domeniul vast al geodeziei!
14.04.2025 Consultare publică ANCPI, 14 aprilie 2025
Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice, proiectul de Ordin pentru aprobarea modificării și completării Ordinului nr. 1445/2016 privind aprobarea organigramei oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, a Centrului Național de Cartografie, precum și a regulamentelor de organizare și funcționare ale acestora.
Textul supus consultării și documentele aferente pot fi accesate și descărcate la adresa de mai jos.
Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de ordin cu caracter normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune în termen de 10 zile de la publicarea anunţului:
Materialele transmise vor purta menţiunea „Propuneri privind modificarea și completarea Ordinului directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 1445/2016 privind aprobarea organigramei oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, a Centrului Național de Cartografie, precum și a regulamentelor de organizare și funcționare ale acestora”.
21.03.2025 La mulți ani, stimați geodezi! Ziua Mondială a Geodezilor 2025
Azi, 21 martie, este Ziua Mondială a Geodezilor, când este evidențiată și sărbătorită importanța unui geodez, a muncii sale și a domeniului de activitate.
Calea către Ziua Mondială a Geodezilor a început în Egiptul antic, când societatea a folosit pentru prima dată tehnici de geodezie pentru a împărți terenurile. De-a lungul istoriei, geodezii au rămas pionierii descoperirii, modelând lumea noastră până la existența sa actuală prin explorarea necunoscutului pe Pământ și în spațiu.
Prima ediție a Zilei Mondiale a Geodezilor a avut loc miercuri, 21 martie 2018, fiind sărbătorită de atunci în fiecare an în ziua de 21 martie!
Ziua mondială a Geodezilor este o modalitate de recunoaștere la nivel mondial a deschizătorilor de drumuri, a pionierilor, a indivizilor și a industriei care a modelat istoria noastră și continuă să fie fundamentul comunităților noastre.
Adresez sincere mulțumiri fiecărui geodez pentru aportul adus în sfera în care activează.
Vă doresc multă sănătate, iar străduința pe care o depuneți zi de zi în activitatea dumneavoastră să vă aducă satisfacție și să vă motiveze pentru noi realizări.
Noi înțelegem Pământul prin Geodezie!
La mulți ani Geodezi de pretutindeni!
Mircea Afrăsinei, președintele Uniunii Geodezilor din România
20.03.2025 Ziua Mondială a Geodezilor, sărbătorită online de către comunitatea Panamericană
Ziua Mondială a Geodezilor, 21 martie 2025, este sărbătorită online de către colegii din comunitatea Panamericană, APPAT! La eveniment pot participa geodezi din toată lumea!
Organizatorii promit participanților că vor avea parte de o surpriză plăcută cu ocazia acestei sărbători a Global Surveyor's Day!
Fiți alături de colegii de la APPAT în celebrarea Zilei Mondiale a Geodezilor, și aflați de la experți în domeniu despre practica lor la nivel mondial!
Link de înregistrare: Webinar Registration - Zoom
18.03.2025 Global Surveyors' Day 2025 la Facultatea de Geodezie, București
Cu ocazia GLOBAL SURVEYORS’DAY 2025, vineri, 21 martie 2025, între orele 10-14, Facultatea de Geodezie, prin Centrul de Cercetare Masuratori Ingineresti si Infrastructuri de Date Spatiale (MGIIDS), organizeaza sesiunea de workflow complet cu aparatura de specialitate CHCNAV i93 Visual IMU-RTK GNSS, drona DJI MATRICE 300RTK si scanner 3D GeoSLAM.
Sesiunea este susținută cu sprijinul firmei Topo Dragomir Tim S.R.L., și se va desfășura în Amfiteatrul P-6 al Facultîții de Geodezie din cadrul Universității Tehnice de Construcții, București, cât și pe teren.
Sunt invitați să participe studenți de la licență, master, doctorat, dar și specialisti interesați de tehnologie.
Pentru mai multe detalii accesați GLOBAL SURVEYORS’ DAY 2025 - STUDENT TODAY, TOMORROW IN THE FIELD - UTCB - GEODEZIE sau scanați codul QR d emai jos.
14.03.2025 Mai sunt 7 zile în care te mai poți înscrie la Geomat 2025
Simpozionul Internațional GEOMAT, aflat la cea de-a XI-a ediție, va debuta în data de 3 aprilie 2025, la Iași, înscrierile fiind deschise până pe data de 20 aprilie 2025.
În cadrul evenimentului găzduit de Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului va avea loc conferința internaționala cu tema ”Geospatial Technologies for a Sustainable Environment". Gazdele evenimentului aduc împreună, și anul acesta, experți de renume din domenniu!
Dintre invitații de prestigiu, care vor lua cuvântul în cadrul conferinței de la Iași, amintim pe prof.dr.ing. Ioana Popescu, de la Institutul IHE Delft pentru Educația privind apa, din Olanda, cercetător științific principal dr.ing. Ana Maria Olteanu - Raimond, din cadrul LASTIG, IGN-ENSG, Universitatea Gustave Eiffel, Saint-Mande, Franța, cercetător științific principal dr. Ionuț Cristi Nicu, din cadrul Institutului Norvegian pentru Cercetarea Patrimoniului Cultural, Tromsø, Norvegia, cercetător științific principal Wilfried Karel, de la TU Wien, Austria, expert senior fotogrammetrie Pietro Grimaldi, de la Universitatea Politehnică din Bari, Italia, prof.habil.dr.ing. Ana Cornelia Badea, de la Universitatea Tehnică de Construcții București, prof.dr. Laurențiu RĂDVAN, de la Facultatea de Istorie din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" Iași, Ionuț Cristian Săvoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
Pentru mai multe informații privind evenimentul de la Iași din perioada 03 - 04 aprilie 2025, vă rugăm vizitați Home | International Symposium GEOMAT
Pentru înscrieri accesați Registration | International Symposium GEOMAT
06.03.2025 Conferință și Workshop Comisia 9 FIG, 21-23 mai 2025, Pafos, Cipru
În perioada 21 - 23 mai 2025, Comisia 9 a Federației Internaționale a Geodezilor (FIG) organizează împreună cu Institutul de Management Spațial și Geografie din cadrul Universității Warmia și Mazury din Olsztyn și Universitatea Neapolis din Pafos, Cipru, Conferința cu tema ”Noua eră a modelării proprietăților imobiliare: Perspective asupra practicii actuale, a AVM-urilor, a IA și a provocărilor viitoare”.
Lucrările conferinței se vor desfășura în cadrul Universității Neapolis din Pafos, Cipru, și vor debuta în data de 21 mai 2025, la ora 09:00 și se vor încheia în data de 23 mai 2025, ora 17:00.
Conferința se adresează atât oamenilor de știință, cât și practicienilor implicați în evaluarea proprietăților imobiliare, economia spațială, analiștilor pieței imobiliare, oamenilor de știință din domeniul datelor, practicienilor din piața imobiliară și industriei.
Pentru mai multe informații vă rugăm accesați: FIG Commission 9 - Activities
Sesiunile tehnice acoperă tematici ca: aspecte practice ale prelucrării datelor imobiliare, aplicațiile AVM în evaluarea proprietăților, provocări legate de impozitare în evaluarea în masă, impozitarea și practicile de evaluare în masă, integrarea inteligenței artificiale în evaluarea proprietăților, viitorul modelării proprietăților imobiliare.
Înregistrările sunt deschise până pe data de 08 mai 2025 și se pot efectua accesând FIG Online Registrations - Registration Form
Participanții care doresc să susțină prezentări în cadrul conferinței pot trimite rezumatele până pe data de 15 aprilie 2025.
20.02.2025 Conferința ”Reconstruiți mai bine, orașe self-made”, Atena & Santorini, 18-22 iunie 2025
În perioada 18 - 22 iunie 2025, la Atena și Santorini, Grecia, va avea loc confeința ”Build Back Better the Self-Made Cities”.
Această conferință continuă cercetările UNECE & FIG care au început în 2007 privind construcțiile informale și formalizarea orașelor „self-made” din regiunea UNECE. Aceste „orașe de sine stătătoare” sunt zone urbane în dezvoltare rapidă, cu construcții formale și informale, care de multe ori nu au titluri de proprietate și/sau nu respectă reglementările. Aceste zone se confruntă cu provocări precum servicii limitate, riscuri crescute de dezastre, construcții și rezidenți neînregistrați rezidenți, înregistrări cadastrale incomplete și lipsa informațiilor geospațiale, piețe piețe informale ale proprietății și o economie nereglementată
Conferința din Grecia reprezintă colaborarea dintre UNECE WPLA, REM, EGoS, FIG Com3 și Com9, și experți ai BM, un forum internațional de discuții și dezvoltare, în cadrul căreoia vor fi promovate practicile standardele profesionale în domeniul administrării și gestionării terenurilor, ecosistemelor geospațiale geospațiale și a evaluării bunurilor imobiliare.
Principalele subiecte includ:
Termene limită:
Pentru mai multe informații descărcați Athens_flyer_FIRST_ANNOUNCEMENT.pdf