Știri

13.06.2024 Capitala României, București, va găzdui cea de-a V-a ediție a Săptămânii Geodeziei Românești

Cel mai important eveniment al comunității geodezice din România, Săptămâna Geodeziei Românești, ajuns la cea de-a V-a ediție, va avea loc în perioada 23 - 26 octombrie 2024, la hotelul Sheraton din București.

Timp de aproape o săptămâna capitala țării va fi gazda a peste 300 de specialiști din domeniile geodeziei, topografiei, cadastrului, evaluării și gestionării terenurilor, administrației locale, GIS și alte domenii conexe, din țară și din străinătate.

Evenimentul este organizat de către Uniunea Geodezilor din România (UGR) și Facultatea de Geodezie din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, împreună cu Comisia 9 din cadrul Federației Internaționale a Geodezilor (FIG) – "Evaluarea și managementul proprietății imobiliare", Grupul European al Geodezilor (EGoS) și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Manifestarea centrală a evenimentului de la București va fi Simpozionul Internațional GeoPreVi 2024, având tema - "Ingineria geodezică în slujba comunității".

Tot în cadrul SGR va avea loc cea de-a 7-a Întâlnire Europeană a tinerilor Geodezi din cadrul FIG, având ca temă "Construim împreună: Geodezii în fruntea provocărilor de mâine", manifestare ce va preceda deschiderea oficială a Săptămânii Geodeziei Românești.

La cea de-a cincea ediție a SGR se vor alătura reprezentanți ai Comisiei 9 a FIG și EGoS, care vor dezbate în cadrul unei sesiuni separate subiectul "Transparența pe piața imobiliară și abordarea geodatelor".

Și la această ediție, ca și la precedentele, vor fi organizate mese rotunde pe subiecte de interes pentru întreaga comunitate geodezică din țară, ateliere practice pentru studenți, cât și o expoziție de tehnologie unde partenerii SGR vor prezenta ultimele noutăți în domeniu.

Urmăriți pagina Uniunii pentru noutăți privind Săptămâna Geodeziei Românești!

 


13.06.2024 Cea de-a XV-a Școală internațională de vară de formare profesională, Italia, 15 - 26 iulie 2024

Colegiul geodezilor și al geodezilor laureați din Bari, Comitetul internațional pentru fotogrammetrie arhitecturală, Universitatea de Științe ale Vieții "Regele Mihai I", Timișoara, România și Laboratorul oficial de testare a materialelor "M. Salvati", ArCoD, Poliba, organizează în perioada 15 - 26 iulie 2024, în orașele Latina, Teramo, Caserta, Nova Siri (Matera) și Bari cea de-a XV-a Școală internațională de vară de formare profesională.

Tematicile ediției 2024 sunt: ”Geodezia pentru planificare: noile tehnologii și protecția terenurilor” și ”ARHEOLOGIE și ARHITECTURĂ - VIITORUL are o INIMĂ STRĂVECHE”

Orașele implicate în această ediție vor fi Montorio Al Vomano-Teramo, Latina, Caserta, Matera (săpături arheologice romane în Nova Siri), Castellana Grotte și Bari.

Pentru detalii despre program accesați ITSS 2024 - XV International Training Summer School (coifa.it)

Informații privind înscrierea pot fi solicitate la adresa presidenza@coifa.it.

 

 


22.05.2024 Uniunea Geodezilor din România este prezentă la Accra pentru FIG Working Week

Duminică, 19 mai, au început la Accra în Ghana, lucrările celei de-a XLVII-a Adunări Generale a Federației Internaționale a Geodezilor (FIG), ce se desfășoară în cadrul FIG Working Week 2024.

La lucrările FIG Working Week 2024, de la Accra, participă o delegație din partea Uniunii Geodezilor din România, formată din Cornel Păunescu – președinte onorific, Iaroslav Zifceac – președinte Comisia de Tineret UGR și Vlad Păunescu – secretar executiv al UGR.

Cu o zi înainte de debutul FIG Working Week (19 -24 mai 2024), sâmbătă 18 mai, a început Conferința comisiei de tineret din cadrul FIG (YSN). În după amiaza zilei de sâmbătă, în cadrul sesiunii de Actualizări din partea Comisiilor de tineret regionale/naționale, Iaroslav Zifceac, președintele Comisiei de Tineret a UGR a susținut o prezentare alături de președintele YSN Africa, si reprezentantul YSN America. Cu această ocazie Iaroslav Zifceac a lansat invitația tinerilor geodezi de a participa la YSEM – Young Surveyors European Meeting, manifestare ce va avea loc în perioada 23 – 24 octombrie la București, în cadrul Săptămânii Geodezilor din România. FIG Foundation a decis aprobarea unui buget pentru acordarea a 4 burse internaționale pentru studenții străini interesați să participe la evenimentul din octombrie de la București.

Duminică a demarat adunarea generală și președintele FIG, Diana Dumashie a făcut o prezentare a activității anului trecut. România a fost menționată de mai multe ori ca organizator de evenimente FIG.

De asemenea, au fost prezentate cinci candidaturi pentru cele două posturi de vicepreședinte ale căror mandate se încheie în ianuarie 2025. Votul se va finaliza joi de dimineață, când vor fi anunțați câștigătorii. Candidații au fost prezentați și pe site-ul Uniunii Geodezilor din România. UGR va fi reprezentată la vor prin Cornel Păunescu.

În programul zilei de marți, 21 mai, în cadrul lucrărilor Comisiei 7 FIG, a fost inclusă și prezentarea unui articol ai cărui autori sunt Cornel Păunescu, Cătălin Ciprian Marinescu, Iaroslav Zifceac și Lia Stelea. Prezentarea a susținut-o Iaroslav Zifceac, titlul articolului fiind: Studiu privind numărul minim și maxim de puncte de control pe teren la realizarea unui plan ortofoto.

Lucrările FIG Working Week se vor încheia vineri, 24 mai 2024.


22.05.2024 GNSS de 25 de ani în România - workshop oreganizat de către UTCB și Comisia 5 UGR

Centrul de Cercetare în Geodezie Spațială, Fotogrammetrie, Teledetecție și S.I.G. (GEOS) din Departamentul de Geodezie și Fotogrammetrie, Facultatea de Geodezie București, împreună cu Uniunea Geodezilor din România - Comisia 5 - Poziționare și Măsurare, vă invită să participați la workshop-ul dedicat aniversării a 25 de Ani de Servicii de Poziționare GNSS în Romania și a 25 de Ani de funcționare a stației GPS/GNSS permanente București (BUCU)

Workshopul va avea loc în data de 24.05.2024 ora 10:00 în localul Facultății de Geodezie din București, sector 2, B-dul Lacul Tei 120-124, sala P2 (demisol).


17.05.2024 Consultare publică ANCPI, 17 mai 2024

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice, proiectul de Ordin privind completarea Procedurii și a modalității de alocare a sumelor, precum și raportarea de către beneficiari a stadiului de execuție a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematicã inițiate de unitățile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Textul supus consultării poate fi accesat la adresa de mai jos.

Agenția Naționalã de Cadastru și Publicitate Imobiliarã (ANCPI) supune consultãrii publice, proiectul de Ordin privind completarea Procedurii și modalitãții de alocare a sumelor, precum și raportarea de cãtre beneficiari a stadiului de execuție a lucrãrilor pentru lucrãrile de înregistrare sistematicã inițiate de unitãțile administrativ-teritoriale, aprobatã prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliarã nr. 819/2016, cu modificãrile și completãrile ulterioare – ANCPI

 

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de ordin cu caracter normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune în termen de 10 zile de la publicarea anunţului:

  1. ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: transparenta@ancpi.ro;
  2. prin poștă, pe adresa Splaiul Independenței 202 A, etaj 1, sector 6 București;
  3. la sediul instituției, la Registratură, la adresa Splaiul Independenței 202 A, etaj 1, sector 6 București.

Materialele transmise vor purta mențiunea „Propuneri privind completarea Procedurii și a modalității de alocare a sumelor, precum și raportarea de către beneficiari a stadiului de execuție a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică inițiate de unitățile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare”.

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de ordin cu caracter normativ se vor transmite sub formă de tabel conform modelului de mai jos.

Nr. crt. Nr. articol Textul propus de autoritatea inițiatoare Conținut propunere/sugestie/opinie Argumentarea propunerii/sugestiei/opiniei
         

Toate sugestiile transmise pentru textul de ordin cu caracter normativ vor fi făcute publice, fiind parte dintr-un proces dedicat transparenţei decizionale. ANCPI solicită să fie menționat dacă doriți ca numele dvs. să fie asociat cu aceste propuneri sau doriţi ca propunerile înaintate să fie anonime. Datele de contact nu sunt făcute publice.

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, la linkul Registrul pentru consemnarea și analiza propunerilor, opiniilor și recomandărilor – ANCPI

Nepreluarea recomandărilor formulate și înaintate în scris va fi justificată în scris.

Pentru cei interesați există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de ordin cu caracter normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică până la data de 26 mai 2024.

Pentru informaţii suplimentare vă stăm la dispoziţie la telefon: +40 374 751 340, e-mail: virgil.duta@ancpi.ro, persoană de contact: Virgil DUȚĂ


16.05.2024 Faceți cunoștință cu candidații la funcția de vicepreședinte FIG, Accra 2024

Anul acesta la sfârșitul lunii mai, Accra - Ghana este în atenția geodezilor din întreaga lume.

În perioada 19 - 23 mai va avea loc Adunarea Generala a Federației Internaționale a Geodezilor (FIG). În cadrul Adunării Generale vor fi aleși doi noi vicepreședinți FIG, pentru perioada 2024 - 2028.

Consiliul FIG a primit cinci nominalizări de candidați pentru aceste două posturi. În prima zi a Adunării Generale, fiecare candidat va avea la dispoziție 5 minute pentru o prezentare de pe scenă. După această primă adunare generală va începe votul, care poate avea până la patru runde de votare.

Pentru ca votanții să fie familiarizați cu candidații, FIG le-a oferit acestora posibilitatea de a se prezenta.

Aceștia au fost rugați să prezinte o descriere de 200 de cuvinte și fie o înregistrare video, fie un pliant/text în care să explice mai pe larg candidatura lor. În plus, pentru fiecare candidat, sunt incluse formularul de nominalizare și scrisoarea lor.

FIG, prin reprezentanții săi, recomandă tuturor membrilor studierea materialelor înainte de a vota.

Cei prezenți la Accra, în peioada 19 - 23 mai 2024, se pot întâlni cu candidații luni dimineață, 20 mai, în pauza de cafea, la standul FIG din cadrul expoziției.

Astăzi vă prezentăm cei 5 candidați la funcția de vicepreședinte FIG și mesajele transmise de către fiecare dintre ei.

1. Stephen Djaba, Ghana

Eu sunt STEPHEN DJABA

Vicepreședinte al LiSAG, director de conferință- FIG Working Week, Accra 2024, director executiv al Fundației Stephen DJaba (Young In Surveying) și al Geo-Tech Group. Țară, reprezentant al ISPRS și ISM. Vicepreședinte al Grupului de lucru 3 al Comisiei FIG 1.

"Mă aflu în fața dumneavoastră în calitate de candidat pentru funcția de vicepreședinte FIG. Mă simt cu adevărat onorat de oportunitatea de a vă servi și de a vă reprezenta pe fiecare dintre voi.

Am avut norocul de a fi martoră la dedicația pură și pasiunea de nezdruncinat a membrilor asociației noastre de-a lungul carierei mele. Angajamentul lor neîntrerupt mi-a insuflat o dorință puternică de a conduce. Împreună, putem realiza lucruri mărețe și putem duce Federația noastră pe noi culmi.

În timp ce privim spre viitor, sunt încântat să promit că voi fi un avocat puternic pentru nevoile și preocupările membrilor noștri. Sunt convinsă că vom lucra împreună neobosit pentru a ne asigura că vocile noastre sunt auzite și că Federația noastră rămâne un pilon de sprijin și creștere pentru toți. Împreună, vom deschide calea pentru un viitor mai luminos și vom construi o cale bună pentru generațiile viitoare. Haideți să ne dăm mâna și să lucrăm împreună pentru un viitor plin de posibilități.

Vă cer cu umilință votul și încrederea dumneavoastră, deoarece sunt convins că împreună putem realiza lucruri mărețe pentru FIG. Haideți să ne angajăm în această călătorie cu curaj și determinare. Vă mulțumesc!"

Un scurt video introductiv al lui Stephen Djaba poate fi urmărit la adresa FIG General Assembly 2024 - Stephen Djaba nominated for FIG Vice President (youtube.com)

De asemenea, puteți consulta nominalizarea și scrisoarea de recomandare la următoarele adrese:

Nominalizare: app_20-01_vp_nomination_form_Stephen-Djaba.pdf (fig.net)

Scrisoare recomandare: app_20-01_vp_nomination_Letter_Stephen_Djaba.pdf (fig.net)

2. Michail Kalogiannakis, Greece

Michail Kalogiannakis, Camera Tehnică a Greciei, Grecia

Michalis Kalogiannakis este secretarul general al CLGE și a fost vicepreședinte timp de două mandate. Michalis a fost ales pentru prima dată în funcția de președinte al HARSE (Asociația elenă a inginerilor rurali și de sirenă) în 2016, la vârsta de 32 de ani, iar acum este președintele demisionar.

El este implicat în FIG, din 2011, ca membru al rețelei de tineri topografi din cadrul FIG!

Are o experiență semnificativă în relațiile dintre sectorul public și cel privat (ministere, municipalități etc.) și este CEO al GREEN Estate (Topo GES), unde este implicat activ în domeniu folosind soluții tehnologice avansate legate de topografie, gestionarea datelor geospațiale, fotogrammetrie, cadastru, evaluare și gestionarea proprietății.

El are 40 de ani. Are o fiică și un fiu. Soția sa este inginer civil.

A studiat la Universitatea Tehnică Națională din Atena ca inginer rural și topograf și are un master în managementul construcțiilor.

În orașul său natal, a ocupat funcția de viceprimar la vârsta de 26 de ani.

Se implică activ în probleme sociale, în principiu legate de inginerie, și adesea scrie și vorbește în mass-media importante pentru astfel de probleme care îi privesc pe cetățeni.

Un scurt video introductiv al lui Michail Kalogiannakis poate fi urmărit la adresa FIG General Assembly 2024 - Michalis Kalogiannakis nominated for FIG Vice President (youtube.com)

De asemenea, puteți consulta nominalizarea și scrisoarea de recomandare la următoarele adrese:

Nominalizare: app_20-02-vp_Nomination_form_Kalogiannakis.pdf (fig.net)

Scrisoare recomandare: app_20-02-vp_Nomination_letter_TCG.pdf (fig.net)

3. Tomasz Malinovski, Poland

Tomasz Malinovski, Asociația topografilor polonezi (SGP)

Tomasz Malinowski este un membru activ al Asociației topografilor polonezi (SGP) de mulți ani și a ocupat funcția de vicepreședinte al asociației din 2022. Cu angajamentul și energia sa, el poate îndeplini în mod fiabil și eficient sarcinile care îi sunt puse în față.

Tomasz Malinowski a făcut cu siguranță o impresie bună în timpul Congresului FIG 2022 organizat în Polonia. În opinia organizatorilor și a participanților, el este o persoană foarte comunicativă, un organizator excelent, un om de acțiune și întotdeauna pregătit pentru diverse provocări. În mediul geodezic, lucrează la nivel internațional, este cunoscut ca un specialist de înaltă clasă, deschis la noi soluții și tehnologii și cu o abordare interdisciplinară și cuprinzătoare a rezolvării sarcinilor inginerești. Cultura sa, optimismul, energia, capacitatea de a lucra în echipă și eficiența sunt trăsăturile care fac din el un manager excelent.

Tomasz Malinowski are o experiență vastă și, fără îndoială, abilități în activitățile de promovare și în stabilirea cooperării cu partenerii de afaceri. El este foarte implicat în promovarea asociației și a federației și a sprijinit recent eforturile FIG de a obține sponsori și expozanți. Calitățile sale personale și acțiunile sale ne fac să îl vedem ca pe un lider, capabil să construiască în jurul său o echipă care să poată îndeplini sarcini solicitante, și un candidat perfect pentru funcția de vicepreședinte al FIG.

Tomasz Malinovski a ales să prezinte un pliant pe care îl puteți consulta la adresa Tomasz Malinowski FIG_vice_president 2024.pdf

De asemenea, puteți consulta nominalizarea și scrisoarea de recomandare la următoarele adrese:

Nominalizare: app_20-03_vp_Nomination_form_Tomasz-Malinowski.pdf (fig.net)

Scrisoare recomandare: app_20-03_vp_nomination_letter_Tomasz-Malinovski.pdf (fig.net)

4. Volker Schwieger

Volker Schwieger

Asociația Germană pentru Geodezie, Geoinformare și Managementul Teritoriului DVW, Germania

Numele meu este Volker Schwieger. Lucrez ca profesor la Universitatea din Stuttgart, Germania, în cadrul unei echipe internaționale și echilibrate din punct de vedere al genului, la Institutul de Geodezie Inginerească. Am experiență în poziții de conducere, de exemplu, în calitate de decan al Facultății de Inginerie Aerospațială și Geodezie de la Universitatea din Stuttgart.

De asemenea, am o experiență vastă în cadrul FIG: președinte al Comisiei 5, redactor-șef al procesului de evaluare inter pares, președinte și membru al grupurilor de lucru din cadrul Comisiilor 5 și 8, organizator de ateliere de lucru și seminarii, autor de publicații FIG. În urmă cu doi ani, am fost numit membru de onoare al FIG.

Obiectivele mele pentru următorii 4 ani sunt:

  • să lărgesc și mai mult viziunea pozitivă asupra profesiei de topograf la nivel mondial,
  • instalarea unui sistem de avertizare timpurie pentru provocările actuale din societate, în beneficiul profesiei noastre
  • evoluția competenței de măsurare a profesiei
  • a face ca profesia de topografie și geodezie să fie mai vie în viitor și mai atractivă pentru generația următoare.

Din punct de vedere personal, sunt orientat către echipă, sunt gata să fac compromisuri, dar am și abilități de conducere. Sunt o persoană experimentată și deschisă la minte, care dă tot ce are mai bun pentru a sprijini FIG și pe membrii săi cu toată inima și mintea mea. Vă rog să mă votați.

Un scurt video introductiv al lui Volker Schwieger poate fi urmărit la adresa FIG General Assembly 2024 - Volker Schwieger Vice President Candidate (youtube.com)

De asemenea, puteți consulta nominalizarea și scrisoarea de recomandare la următoarele adrese:

Nominalizare: app_20-04_vp_nomination_form_schwieger.pdf (fig.net)

Scrisoare recomandare: app_20-04_vp_nomination_letter_schwieger.pdf (fig.net)

5. Qin Yan, China

Qin Yan, Societatea chineză pentru geodezie, fotogrammetrie și cartografie CSGPC, China

Prof. Dr. Qin YAN este președintele Academiei chineze de topografie și cartografie și vicepreședintele Societății chineze pentru geodezie, fotogrammetrie și cartografie (CSGPC). A lucrat ca director administrativ, om de știință și topograf mândru în domeniul geospațial timp de peste 30 de ani.

În calitate de director administrativ în cadrul guvernului, s-a ocupat de elaborarea politicilor, de gestionarea administrativă, de dezvoltarea S&T și chiar de reducerea sărăciei etc. A organizat o serie de proiecte mari, cum ar fi cartografierea Chinei de Vest, ridicarea înălțimii muntelui Qomolangma, cu un buget total de peste 200 de milioane de dolari.

În calitate de cercetător în domeniul geomaticii, a primit premii de stat și mondiale pentru realizările sale academice, a cooperat cu peste 20 de țări, precum Germania, Regatul Unit, Australia, Finlanda, și cu organizații internaționale, precum UN-GGIM, IUGG, ISPRS, ICA și FIG, a supravegheat candidați la doctorat și masterat și a ajutat tineri topografi cu planurile lor de carieră.

În calitate de topograf mândră, a obținut premiul "Outstanding Woman Surveyor" pentru inovație în domeniul geomaticii și a fost distinsă ca fiind "National Excellent Science and Technology Workers" în China. Și-a dedicat toată dragostea și pasiunea carierei sale.

Astăzi, ea ar dori să își dedice pasiunea FIG și să contribuie mai mult la FIG, pentru viitorul nostru comun.

Qin Yan a ales să prezinte un pliant pe care îl puteți consulta la adresa Yan-qin_flyer.jpg (2551×2433) (fig.net)

De asemenea, puteți consulta nominalizarea și scrisoarea de recomandare la următoarele adrese:

Nominalizare: app_20-05-vp_Nomination_form_Qin-Yan.pdf (fig.net)

Scrisoare recomandare: app_20-05-vp_Nomination_letter_Qin-YAN.pdf (fig.net)


10.05.2024 La Alba Iulia a început simpozionul științific național, cu participare internațională, GeoCAD 2024

Astăzi, 10 mai 2024, a fost dat startul lucrărilor Simpozionului științific național, cu participare internațională, GeoCAD 2024.

Simpozionul, ce se desfășoara la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB), a debutat cu o sesiune plenară, în cadrul căreia au luat cuvântul dna Corina Rotar - decanul Facultății de Informatică și Inginerie UAB, dnii Daniel Valer Breaz - rectorul Universității ”1 Decembrie 1918”, Laurențiu-Alexandru Blaga - președinte director general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Nicolae Albu - prefectul județului Alba, Ion Dumitrel - președintele Consiliului Județean Alba, Gabriel Pleșa - primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Afrăsinei - președintele Uniunii Geodezilor din România, Ionuț Cristian Săvoiu - Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, și fost președinte al UGR, cât și reprezentanți ai centrelor universitare București, Timișoara, Cluj-Napoca.

Imediat după deschiderea oficială a fost inaugurată expoziția de aparatură tehnică unde sunt prezentate echipamente de ultimă generație de către partenerii Universității din Alba Iulia și ai Uniunii Geodezilor din România, organizatorii GeoCAD 2024.

Partenerul media Alba24 a fost alături de organizatori și participanți la deschiderea Simpozionului, inclusiv a Expoziției, și a publicat pe larg o știre privind acest eveniment la adresa VIDEO 10-11 mai: Simpozionul Național cu Participare Internațională GeoCAD, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia - Alba24

 


10.05.2024 Consultare publică ANCPI, 10 mai 2024

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice proiectului de Ordin privind modificarea și completarea Ordinului directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 1445/2016 privind aprobarea  organigramei oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, a Centrului Național de Cartografie, precum și a regulamentelor de organizare și funcționare ale acestora.

Textul supus consultării poate fi accesat la adresa de mai jos.

Agenția Naționalã de Cadastru și Publicitate Imobiliarã (ANCPI) supune consultãrii publice, Proiect de Ordin privind modificarea și completarea Ordinului directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliarã nr. 1445/2016 privind aprobarea organigramei oficiilor de cadastru și publicitate imobiliarã, a Centrului Național de Cartografie, precum și a regulamentelor de organizare și funcționare ale acestora – ANCPI

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de ordin cu caracter normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune în termen de 10 zile de la publicarea anunţului:

  1. ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: transparenta@ancpi.ro;
  2. prin poștă, pe adresa Splaiul Independenței 202 A, etaj 1, sector 6 București;
  3. la sediul instituției, la Registratură, la adresa Splaiul Independenței 202 A, etaj 1, sector 6 București.

Materialele transmise vor purta mențiunea „Propuneri privind modificarea și completarea Ordinului directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 1445/2016 privind aprobarea  organigramei oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, a Centrului Național de Cartografie, precum și a regulamentelor de organizare și funcționare ale acestora”.


30.04.2024 Consultare publică ANCPI, 30 aprilie 2024

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice proiectul de Ordin privind completarea Procedurii și modalității de alocare a sumelor, precum și raportarea de către beneficiari a stadiului de execuție a lucrărilor pentru lucările de înregistrare sistematică inițiate de unitățile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Paragraf descriptiv: prelungirea termenului de valabilitate al contractelor de finanțare încheiate în trimestrul I și trimestrul II ale anului 2022.

Textul supus consultării poate fi accesat la adresa de mai jos.

Agenția Naționalã de Cadastru și Publicitate Imobiliarã (ANCPI) supune consultãrii publice, proiectul de Ordin privind completarea Procedurii și modalitãții de alocare a sumelor, precum și raportarea de cãtre beneficiari a stadiului de execuție a lucrãrilor pentru lucrãrile de înregistrare sistematicã inițiate de unitãțile administrativ-teritoriale, aprobatã prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliarã nr. 819/2016, cu modificãrile și completãrile ulterioare – ANCPI

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de ordin cu caracter normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune în termen de 10 zile de la publicarea anunţului:

1. ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: transparenta@ancpi.ro;

2. prin poștă, pe adresa Splaiul Independenței 202 A, etaj 1, sector 6 București;

3. la sediul instituției, la Registratură, la adresa Splaiul Independenței 202 A, etaj 1, sector 6 București.

Pentru cei interesați există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de ordin cu caracter normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică până la data de 10 mai 2024.


25.04.2024 Consultare publică ANCPI, 25 aprilie 2024

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Ordinului nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și instituțiile sale subordonatei.

Textul supus consultării poate fi accesat la adresa de mai jos.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Ordinului nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și instituțiile sale subordonate – ANCPI

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise, în format word, la adresa e-mail transprenta@ancpi.ro, până la data de 5 mai 2024.