Știri

25.10.2021 In Memoriam prof.univ.dr.ing. Iohan NEUNER

Cu profundă tristețe și regret am aflat că inima D-lui Profesor Dr. Ing. Ionhan Neuner a încetat să bată prea devreme.
 
O viață dedicată școlii românești de geodezie, comunității profesionale și cooperarii internaționale în domeniu. Generații de studenți si colaboratori îi sunt recunoscători pentru tot ce au primit cu bunătate și generozitate de la cel care a fost, așa cum îi spuneau simplu apropiații, Hans Neuner. 
Mai multe despre prestigioasă carieră a dlui Profesor puteți găsi pe site-ul Universității Tehnice de Construcții București In memoriam prof.univ.dr.ing. Iohan NEUNER 03.12.1951 - 22.10.2021 - UTCB - GEODEZIE
 
Vicepreședinte, Președinte și apoi Președinte onorific al Uniunii Geodezilor din România, ne-a inspirat, motivat și a contribuit efectiv la înființarea, dezvoltarea și perenitatea uniunii noastre profesionale.
 
Înmormântarea va avea loc marți, 26.10.2021, ora 13, la cimitirul evanghelic de pe sos. Giurgiului. Cine dorește să își ia adio o poate face până la ora 12.30, apoi se va ține slujba cu coșciugul va fi închis.
 
Sincere condoleanțe familiei, prietenilor și apropiaților!

22.10.2021 A doua ediție a Săptămânii Geodeziei Românești a fost amânată

Evenimentul anual al Uniunii Geodezilor din România, Săptămâna Geodeziei Românești, ediția a doua, ce urma să fie organizat împreuna cu Universitatea Transilvania din Brașov, a fost amânat. Evenimentul urma să se desfășoare în perioada 26 – 30 octombrie 2021. 

Datorită evoluției pandemiei în țara noastra și a noilor restricții impuse de autorități, Uniunea Geodezilor din România împreună cu Universitatea Transilvania din Brașov, au anunțat amânarea organizării tuturor manifestărilor din cadrul Săptămânii Geodeziei Românești 2021.

Săptămâna Geodeziei Românești 2021, va fi organizată la o data ce va fi anunțată ulterior, în funcție situație și deciziile autorităților. Imediat ce va fi posibil această dată va fi anunțată.

În acest sens, toate sponsorizările și taxele achitate își păstrează valabilitatea. Pentru cei care nu vor fi în acord cu noile date, organizatorul va returna contravaloarea taxelor achitate în termen de 5 zile de la primirea solicitării.

Mulțumim tuturor pentru întelegere!


20.10.2021 Ediția XIV a Conferinței “Ziua Profesiilor Liberale din România“

Uniunea Profesiilor Liberale din România organizează joi, 4 noiembrie 2021, cea de-a XIV-a ediție a Conferinței “Ziua Profesiilor Liberale din România“.

Evenimentul cu tematica “Exercitarea profesiilor liberale în pandemie”, se va difuza pe portalul universuljuridic.ro și pe pagina de facebook a editurii Universul Juridic.

Pentru detalii privind participarea la eveniment vă rugăm consultați Anunt Conferinta UPLR.pdf

 


20.10.2021 Săptămâna Geodezie Românești, Brașov 26 - 30 octombrie 2021, ultimele pregătiri

La începutul săptămânii viitoare, în data de 26 octombrie, se va da startul celei de-a doua ediții a Săptămânii Geodeziei Românești. Participanții vor fi întâmpinați de către organizatorii în seara zilei de 26 octombrie la Hotel Aro din Brașov.

Organizatorii evenimentului pun la punct ultimele detalii pentru debutul lucrărilor conferinței "Smart surveying solutions for sustainable development", ce va avea loc în dimneața zilei de 27 octombrie în Aula ”Sergiu T. Chiriacescu”, unde se vor desfășura toate manifestările din cadrul Săptămânii.

Cu această ocazie reamintim că urmare a aplicării H.G. nr. 1090 din 6 octombrie 2021, doar persoanele vaccinate cu schema completă (din a zecea zi de vaccinare), și cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, vor avea acces în în Aula ”Sergiu T. Chiriacescu” a Univestității Transilvania din Brașov, pentru a participa la lucrările conferinței, ce vor avea loc în perioada 26 – 30 octombrie 2021.
Dovada vaccinării sau trecerii prin boală se va face prin prezentarea Certificatului digital.

Aceste restricții sunt impuse de facptul ca la Brașov s-a depașit pragul de 7,5 pragul 7,5 la 1.000 de locuitori cazuri de infectare cu SARS CoV-2. (Brașovul a depășit pragul 7,5 la 1.000 de locuitori cazuri de infectare cu SARS CoV-2 și introduce, din 13 octombrie, noi restricții pentru combaterea efectelor pandemiei. Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în toate zilele săptămânii, în intervalul orar 20,00-5,00, cu excepția persoanelor vaccinate, a celor care au avut COVID și a celor aflate în anumite situații speciale (brasovcity.ro)

Având în vedere situația actuală, restricțiile prezente, cât și cele posibil a fi luate, vă vom ține la curent cu noutăți privind Săptămna Geodeziei Românești.


20.10.2021 Asociația Locală UGR Prahova solicită răspunsuri din partea OCPI PH

La începutul săptămânii trecute, Asociația Locală UGR Prahova a transmis catre OCPI Prahova o adresa prin care solicita răspunsuri privind nerespectarea termenele de eliberare a documentelor şi datelor rezultate din furnizarea serviciilor de către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Prahova.

Tot prin această adresă UGR Prahova solicită OCPI măsuri pentru deblocarea situației actuale care influențează în mod negativ desfășurarea activității persoanelor fizice și juridice autorizate.

Toate solicitările adresate OCPI Prahova de către Asociația Locală UGR Prahova pot fi consultate în Adresa UGR PH 7_12.10.2021.pdf


09.10.2021 Decizie comună a Direcțiilor de Cadastru și Geodezie și Publicitate Imobiliară

Joi, 7 octombrie 2021, ANCPI a transmis adresa nr. 49162/07.10.2021 prin care a fost înaintată decizia comună a două direcții din cadrul instituției, Direcția de Cadastru și Geodezie și Direcția Publicitate Imobiliară, privind recepția planurilor topografice rezultate în urma măsurătorilor la teren în vederea actualizării evidențelor fiscale și a registrului agricol.

Adresa, pe care o puteți consulta la link-ul Decizia comuna DCG DPl nr. 313106.10.2021.pdf, a fost transmisă către toate Oficiile de Cadastru și Publicitate Imobiliară.


08.10.2021 Reprezentanții OCPI-urilor vor participa la evenimentele din cadrul Săptămânii Geodeziei Românești

La evenimentele organizate cu ocazia celei de-a doua ediții a Săptămânii Geodeziei Românești, vor participa și directorii Oficiilor de Cadastru și Puclicitate Imobiliară din toată țara.

La începutul acestei săptămânii ANCPI a transmis către toate Oficiile teritoriale solicitarea de a participa la lucrările conferinței internaționale "Smart surveying solutions for sustainable development", conferința ce va avea loc în cadrul Săptămânii Geodeziei Românești. Adresa ANCPI catre OCPI-uri.pdf

Vă reamintim că Săptămâna Geodeziei Românești va avea loc în perioada 26 - 30 octombrie, la Brașov. Manifestările ocazionate de acest eveniment se vor desfășura în Aula Universității Transilvania din Brașov, ”Sergiu T. Chiriacescu”, Strada Iuliu Maniu 41A.

În cadrul conferinței vor avea loc două mese rotunde, unde reprezentanții ANCPI au confirmat prezența. Cele două mese rotunde vor avea loc în data de 27 octombrie 2021, și vor aborda subiectele privind reglementarea profesiei de geodez și cadstru și înregistrarea sistematică de la PNCCF la POR.

 


06.10.2021 Prof. Senior univ. dr. ing. Gheorghe Nistor primește încă o distincție de DHC

Vineri, 1 octombrie 2021, la Chișinău, prof. Senior univ. dr. ing. Gheorghe Nistor, Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice de Construcții București, primește încă o distincție de DHC, de data aceasta din partea Universității Agrare de Stat din Moldova.

Felicitări, dle Profesor!


30.09.2021 Ziua inginerului Român la Universitatea Tehnică a Moldovei

La mijlocul lunii septembrie, la Universitatea Tehnică a Moldovei a fost sărbătorită Ziua Inginerului Român. Cu această ocazie a avut loc ședința comună a Consiliilor de Administrație ale următoarelor instituții de învățământ superior din Moldova și România: Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

La acest eveniment a participat și Rectorul Universității Transilvania din Brașov, dnul prof.dr.ing. Ioan Vasile ABDRUDAN, Universitate care va găzdui în perioada 26 - 30 octombrie 2021 evenimentul internațional anual organizat de către UGR, Săptămâna Geodeziei Românești. 

Mai multe detalii despre întălnirea celor cinci universități la Chișinău puteți citi pe site-ul UTM De Ziua Inginerului Român, UTM găzduiește ședința comună a Consiliilor de Administrație ale cinci universități de pe cele două maluri ale Prutului | UTM

 


30.09.2021 Propunerile de modificare și completare a Legii 7/1996 au fost transmise către Camera Deputaților pentu adoptare

Luni, 27 septembrie 2021, Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea teritoriului, Comisia Juridică, de disciplină și Imunități și Comisia pentu Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii Specifice, au transmis către Camera Deputaților Raportul Comun asupra proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr.7/1996, precum şi pentru modificarea art.121 din Legea fondului funciar 18/1991, pentru a fi adoptat.

Dintre modificările propuse reamintim finanţarea de către ANCPI a lucrărilor de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale într-un cuantum de maximum 84 lei + TVA/carte funciară. Această majorare se acordă pentru terenurile situate în intravilanul comunelor cu un coeficient de 2,6, pentru terenurile situate în intravilanul orașelor, municipiilor și reședințelor de județ  se majorează cu un coeficient de 3,1, iar pentru terenurile situate în intravilanul localităților din județul Ilfov și București se majorează cu un coeficient de 3,5.

Printre completările popuse se numără și posibilitatea ca pentru îndeplinirea obligaţiilor sale, ANCPI să acorde gratuit acces on-line la seturile de date administrate de aceasta și instituţiile sale subordonate inclusiv avocaților și executorilor judecătorești, așa cum a fost menționat și în știrea publicată pe site-ul nostru în data de 18 mai 2021.

Raportul Comun înaintat Biroului permanent al Camerei Depuaților poate fi consultat la link-ul Raport Comun 642_20.pdf