13.08.2024 Noutăți profesii liberale, iunie 2024
Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR), partener tradițional al Uniunii Geodezilor din România, informează periodic UGR cu privire la acțiunile întreprinse de asociațiile de profesii liberale din Uniunea Europeană și de pe plan mondial.
Accesând link-urile de mai jos veți găsi informarea privind desfășurarea reuniunilor Adunării Generale și Comitetului Permanent ale Consiliului European al Profesiilor Liberale - CEPLIS, care au avut loc la Viena, Austria în data de 4 iunie 2024, cât și cuvântul adresat de către președintele CELPIS, dnul Gaetano Stella.
26.07.2024 Universitatea Tehnică a Moldovei organizează în perioada 21-23 noiembrie 2024l, Simpozionul științific ConsGeoCad 2024
În perioada 21 - 23 noiembrie 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei organizează la Chișinău, Simpozionul Științific cu participare națională și internațională ConsGeoCad 2024.
Lucrările evenimentului se vor desfășura la Facultatea de Construcții, Geodezie și Cadastru. Principalele secțiuni ale ConsGeoCad 2024, în cadrul cărora participanții pot prezenta lucrări, sunt:
Principalul obiectiv principal al simpozionului este de a oferi experților, cercetătorilor și doctoranzilor moldoveni și străini oportunitatea de a-și prezenta ultimele rezultate, precum și de a se întâlni, stabili și cultiva relații personale și profesionale.
Pentru mai multe informații privind ConsGeoCad 2024 vă rugăm consultați anunțul de mai jos.
26.07.2024 Noi facilități la plata tarifelor încasate pentru serviciile prestate, au fost introduse prin Ordinul directorului general al ANCPI nr. 1498/2024
Miercuri, 24 iulie 2024, a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 726/24.07.2024, Ordinul nr. 1498/2024 pentru modificarea și completarea Ordinului directorului general al ANCPI nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI și instituțiile subordonate.
Prin Ordinul nr. 1498/2024 ANCPI se acordă următoarele facilități la plata tarifelor încasate pentru serviciile prestate:
Ordinul emis de către directorul general al ANCPI în data de 19.07.2024 și intrat în vigoare începând cu data de 24.07.2024, data publicării în Monitorul Oficial, introduce noi scutiri de la plata tarifelor precum:
De asemenea, tot prin același act normativ a fost extinsă lista serviciilor de interogare dinamică pe baza unor componente API (application programming interface).
În comunicatul de presă al ANCPI (BUCUREȘTI, 25 iulie 2024 – MAI MULTE SERVICII PRESTATE GRATUIT DE ANCPI – ANCPI), referitor la intrarea în vigoare a Ordinul nr. 1498/2024 pentru modificarea și completarea Ordinului directorului general al ANCPI nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI și instituțiile subordonate, se menționează: ”În ceea ce privește serviciile API, tariful nu se va percepe atunci când scopul este emiterea de autorizații sau certificate de urbanism pentru imobilele aflate în patrimoniul statului și al unităților administrativ-teritoriale sau, de exemplu, pentru activitatea primăriei de identificare a proprietarilor terenurilor care depozitează ilegal deșeuri.”
Prevederile Ordinului 1498/2024 pot fi consultate în fișierul Ordin nr. 1498 din 19.07.2024.pdf
19.07.2024 Curs gratuit FME Form Basic
FME Academy organizează în perioada 29 Iulie - 2 August 2024 cursul de intrsuire FME Form Basic. Cursul este gratuit și se va desfășura online.
Pentru a participa la acest curs nu este necesară instalarea FME, tot ceea ce cursantul are nevoie va fi pus la dispoziția acestuia în timpul cursului. Cursul se va desfășura în timpul orelor de lucru PST (Pacific Standars Time) și acoperă curricula FME Form Basic.
Știrile privind FME sunt puse la dispoziția Uniunii Geodezilor din România de către partenerul acesteia, GLOBEMA ROMÂNIA.
16.07.2024 A fost extinsă perioada de depunere a aplicațiilor pentru Bursele UGR de participare la SGR 2024
Pentru al doilea an consecutiv Uniunea Geodezilor din România (UGR) se implică activ în găsirea de sponsori pentru studenții care vor să participe la Săptămâna Geodeziei Românești (SGR).
Intereseul crescut în rândul studenților de a participa la evenimentul organizat de către UGR în parteneriat cu Facultatea de Geodezie din cadrul UTCB, cât și perioada inițială relativ scurtă, pentru depunerea aplicațiilor, au determinat reprezentanții UGR să prelungească termenul până la care pot fi completate formulare de aplicare.
Astfel, până pe data de 20.09.2024 doritorii pot completa formularul de aplicare accesând link-ul Bursa de participare la Săptămâna Geodeziei Românești 2024, ediția a V-a, Bucuresti, România. (google.com), sau pot scana codul QR din Afișul de mai jos.
Săptămâna Geodeziei Românești este cel mai important eveniment al comunității geodezice din România, aflat la cea de-a cincea ediție, ce va avea loc în capitala țării, la Hotelul Sheraton în perioada 23 - 26 octombrie 2024.
Anul acesta sunt așteptați mai mult de 200 de participanți, specialiști din domeniile geodeziei, topografiei, cadastrului, evaluării și gestionării terenurilor, administrației locale, GIS și alte domenii conexe.
Două mari manifestări vor avea loc în cadrul Săptămânii Geodeziei Românești: GeoPreVi 2024, manifestarea științifică a Facultății de Geodeziei cu generoasa temă „Geodetic Engineering at the Service of the Community”, și cea de-a 7-a Întâlnire Europeană a Tinerilor Geodezi, FIG Young Surveyors European Meeting, cu tema „Building Together: Surveyors Leading Tomorrow's Challenges”.
Urmăriți site-ul UGR, cât și site-ul evenimentului (Home | UGR - Conference) pentru noutăți privind Săptămâna Geodeziei Românești.
14.07.2024 Săptămâna Geodeziei Românești - Prelungire termen înregistrare abstracte GeoPreVi 2024
Termenele pentru înregistrarea abstractelor și transmiterea lucrărilor și prezentărilor finale în cadrul GeoPreVi 2024, a fost prelungit.
Cei care doresc să participe la Simpozionul Internațional GeoPreVi 2024, manifestarea științifică a Facultății de Geodezie din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, cu lucrări științifice au posibilitatea înregistrării abstractelor până pe data de 1 august 2024.
Pentru detalii privind temele lucrărilor și termenele de înregistrare/depunere vă rugăm vizitați Calls for papers | UGR - Conference
Vă reamintim că Simpozionul Internațional GeoPreVi 2024 este partea centrală a Săptămânii Geodeziei Românești, eveniment organizat de către Uniunea Geodezilor din România, aflat la cea de-a cincea ediție. Anul acesta partenerul principal al UGR în organizarea celui mai important eveniment al comunității geodezice din țara noastră, este Facultatea de Geodezie.
Înscierile la eveniment sunt deschise până pe data de 4 octombrie la link-ul Registration | UGR - Conference
02.07.2024 START înregistrări Săptămâna Geodeziei Românești, București, 23 -26 octombrie 2024
Anul acesta Săptămâna Geodeziei Românești, cel mai important eveniment al comunității geodezice din țara noastră, va avea loc în perioada 23 - 26 octombrie, la Hotel Sheraton din București.
Începând de astăzi, 02 iulie 2024, și până pe data 04 octombrie 2024, înregistrările la evenimentul din octombrie sunt deschise. Înscrierile sunt confirmate după primirea dovezii plății.
Totodată, cei care doresc să prezinte lucrări în cadrul GeoPreVi 2024 - partea centrală a SGR - simpozionul internațional al Facultății de Geodezie din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, vor putea transmite abstractele odată cu înscrierea la eveniment.
Vă reamintim principalele teme ale lucrărilor și prezentărilor tehnice ale conferinței:
1. Profesia - formare, responsabilitate, evoluție
2. Tehnologiile geospațiale - sprijin pentru dezvoltare
3. Aplicații GIS adaptate scopului
4. Geodezie tehnică pentru mediul construit (geodezie aplicată pentru structuri de inginerie civilă)
5. Transformări digitale pentru gestionarea terenurilor și a clădirilor (Government-Data-Standards- Partnerships)
6. Provocări actuale în AI, AR/VR, ML, DL
7. Ideas Hub - Prezentări ale studenților
Pentru înscriere și transmitere abstracte vă rugăm accesați Registration | UGR - Conference
21.06.2024 Simpozionul Internațional ”Pădurea și Dezvoltarea Sustenabilă” la cea de-a 11-a ediție
În perioada 17 - 18 octobrie 2024, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din cadrul Universități din Brașov, organziează la Brașov, cea de-a 11-a ediție a simpozionului internațional ”Forest and Sustainable Development”.
Lucrările conferinței cuprind și secțiunea ”Geomatics, informatics, modelling and statistics” la care sunt așteptați să participe și membrii comunității geodezice din România.
Pentru mai multe detalii privind organizarea evenimentului, tematici abordate, agendă vă rugăm accesați pagina 11thFSD - Facultatea de Silvicultură și exploatări forestiere (unitbv.ro)
21.06.2024 Primul anunț privind organizarea Săptămânii Geodeziei Românești 2025
Marți, 19.06.2024, o delegație a Uniunii Geodezilor din România (UGR), formată din Mircea AFRĂSINEI – Președinte, Prof.univ.dr.ing. Cornel PĂUNESCU - președinte onorific UGR și Laura COCU - partener comunicare și organizare evenimente, a vizitat Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara și Universitatea Politehnică Timișoara, punând bazele celei de-a 6-a ediție a Săptămânii Geodeziei Românești, cel mai important eveniment anual al comunității geodezice din România. Cea de-a 6-a ediție a SGR va avea loc în cea de-a treia săptămână a lunii octombrie 2025.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, prin amabilitatea dlui Rector - Prof.univ.dr.ing. Cosmin Alin POPESCU, a găzduit prima ședința a comitetului de organizare a acestui eveniment. La această primă întâlnire au fost alături de delegația UGR și reprezentanții celor două universități timișorene, și Mircea STOIAN - fondator al firmei GAUSS S.R.L. din Timișoara, firmă parteneră UGR în organizarea evenimentelor anuale.
Gazdele Săptămânii Geodeziei Românești – ediția a 6-a 2025, vor fi Universitatea Politehnică Timișoara și Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.
Alături de Prof.univ.dr.ing. Cosmin Alin POPESCU – Rectorul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I”, Prof.dr.ing. Sorin Ioan HERBAN – prodecan Facultatea de Construcții din cadrul Universității Politehnice Timișoara și Mircea STOIAN fondator al GAUSS S.R.L. Timișoara, reprezentanții Uniunii Geodezilor din România au făcut primii pași necesari organizării evenimentului.
Înițiativa demarării procesului de organizare a SGR 2025 va permite înscrierea cât mai devreme a evenimentului pe agendele anului 2025 ale FIG și CLGE, astfel încât evenimentul să se poată bucura de o largă participare internațională.
13.06.2024 Pentru al doilea an consecutiv UGR facilitează obținerea de burse SGR pentru studenți
Uniunea Geodezilor din România te invită să aplici pentru finanțare în vederea participării la cel mai mare și important eveniment anual al specialiștilor din domeniul măsurătorilor terestre din România, "Săptămâna Geodeziei Românești 2024", ce va avea loc la București, în perioada 23-26 octombrie 2024.
În cadrul Săptămânii Geodeziei Românești va avea loc Simpozionul Internațional GeoPreVi 2024 al Facultății de Geodezie, UTCB, cu tema „Geodetic Engineering at the Service of the Community”. Tema, amplă și captivantă, vizează atât domeniul geodezic, cât și cele conexe acestuia, acoperind subiecte variate, de la tehnici avansate de măsurători și aplicații inovative în cartografiere, până la soluții de monitorizare a mediului și utilizarea datelor geodezice în urbanism, agricultură și infrastructură.
Tot la București va avea loc și cea de-a 7-a Întâlnire Europeană a Tinerilor Geodezi, FIG Young Surveyors European Meeting, cu tema „Building Together: Surveyors Leading Tomorrow's Challenges”, în perioada 23 - 24 octombrie 2024.
Această manifestare va aduna tineri geodezi din toată Europa. Evenimentele actuale se desfășoară cu o viteză fără precedent. Este necesar să ne adaptăm și să facem față provocărilor de mâine. Pentru a face acest lucru, trebuie să ne unim eforturile pentru a construi o comunitate puternică și coezivă. Cheia succesului constă în cultivarea unei comunități organice care avansează rapid către provocările viitoare. În timp ce navigăm prin aceste vremuri incerte, să mergem înainte cu determinare și reziliență, gata să confruntăm tot ce ne așteaptă.
SGR va include și Expoziția de Tehnologie, unde principalii sponsori vor prezenta cele mai moderne echipamente și programe utilizate în domeniu. De asemenea, vor avea loc activități dedicate viitorilor tineri geodezi, care vor cuprinde concursuri, workshop-uri și multă distracție.
Cei care vor fi selectați pentru acordarea Bursei SGR vor beneficia de gratuitate pentru transport, cazare, masă, respectiv taxa de înregistrare la conferință.
Formularul de înscriere poate fi accesat și la urmatorul link: Bursa de participare la Săptămâna Geodeziei Românești 2024, ediția a V-a, Bucuresti, România. (google.com)
Termenul limită pentru aplicare: 15 iulie 2024