Știri

23.02.2023 Consultare publică ANCPI, 23 februarie 2023

Agenția Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice Proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Anexei nr. 5 la Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 1.445/2016 privind aprobarea organigramei oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, a Centrului Național de Cartografie, precum și a regulamentelor de organizare și funcționare ale acestora.

Textul supus consultării poate fi accesat la adresa de mai jos.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice Proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Anexei nr. 5 la Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 1.445/2016 privind aprobarea organigramei oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, a Centrului Național de Cartografie, precum și a regulamentelor de organizare și funcționare ale acestora – ANCPI

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise în format word la adresa e-mail transprenta@ancpi.ro, în perioada 23 februarie – 05 martie 2023.


20.02.2023 Consultare publică ANCPI, 20 februarie 2023

Agenția Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice Proiectul de Ordin privind modificarea și completarea Procedurii și modalității de alocare a sumelor, precum și raportarea de către beneficiari a stadiului de execuție a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică inițiate de unitățile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Textul supus consultării poate fi accesat la adresa de mai jos.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice Proiectul de Ordin privind completarea Procedurii și modalității de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare – ANCPI

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise în format word la adresa e-mail transprenta@ancpi.ro, în perioada 21 februarie – 03 martie 2023.


20.02.2023 Scrisoarea publică a UGR privind Ordinul 600/2023 al Directorului General ANCPI

Uniunea Geodezilor din România a transmis astăzi, 20 februarie 2023, către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANPCI), Scrisoarea publică cu nr. 17/20.02.2023 cu privire la Ordinul 600/2023 privind Regulamentul de recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară. Ordinul 600/2023 a fost publicat Monitorul Oficial nr. 125 din 14 februarie 2023, cu aplicare imediată (Monitorul Oficial Partea I nr. 125Bis.pdf)

Scrisoare UGR, înregistrată la ANCPI cu nr. 8611/20.02.2023, poate fi consultată la urmând link-ul Scrisoare publica_ODG_600_2023.pdf


14.02.2023 Consultare publică ANCPI, 14 februarie 2023

Agenția Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice Proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Ordinului nr. 1009/2013 pentru aprobarea Protocolului privind Metodologia de încasare și virare a tarifelor de publicitate imobiliară.

Textul supus consultării poate fi accesat la adresa de mai jos.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice Proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Ordinului nr.1009/2013 pentru aprobarea Protocolului privind Metodologia de încasare și virare a tarifelor de publicitate imobiliară. – ANCPI

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise în format word la adresa e-mail transprenta@ancpi.ro, în perioada 15 februarie – 25 februarie 2023.


08.02.2023 Burse de participare pentru studenți la Săptămâna Geodeziei Românești

Anul acesta la Oradea, cu ocazia Săptămânii Geodeziei Românești, sunt așteptați peste 200 de participanți din țară și străinătate, profesioniști din domeniu, academicieni, dar și studenți!

Dacă ești student în domeniul măsurătorilor terestre nu rata șansa să participi la cel mai important eveniment al anului, Săptămâna Geodeziei Românești ce va avea loc în perioada 10-13 mai 2023 la Oradea!!!!

Check the info și aplică aici Bursa de participare la Săptămâna Geodeziei Românești 2023, ediția a patra, Oradea, România. (google.com)

Deadline - 10 martie 2023.

Dar înainte de a aplica află cum a fost la ediția a treia, de la Iași

UGR - Săptămâna Geodeziei Românești văzută prin lupa celor mai tineri dintre geodezi

 


25.01.2023 43 de posturi noi la Ministerul Justiției pentru implementarea proiectului „Ghidul specializărilor expertizei tehnice judiciare”

Ministerul Justiției a inițiat, la data de 13 ianuarie 2023, selecția de personal pentru ocuparea a 43 de posturi vacante înființate în afara organigramei Ministerului Justiției, pentru implementarea proiectului „Ghidul specializărilor expertizei tehnice judiciare” (cod SIPOCA 639, cod SMIS 126229), cofinanțat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020.

Anunțul Ministerului poate fi descărcat la link-ul Anunt MJ.pdf. De asemenea, anunțul poate fi consultat și pe pagina de internet a Ministerului Justiției, www.just.ro, la secțiunea „Carieră”, subsecțiunea „Posturi vacante”, sau accesând următorul link: https://www.just.ro/anunt-ocupare-43-posturi-vacante-proiect-ghidul-specializarilor-expertizei-judiciare/.

Cererea de inscriere poate fi descărcată la linku-ul Cerere-inscriere MJ.pdf

Printre domeniile vizate se numără și ingineria geodezică, ingineria civilă și instalații, dar și medicina veterinară.

Persoanele selectate vor desfășura activitatea de expert extern în cadrul proiectului, atât de la distanță, cât și la sediul angajatorului, astfel încât obiectivele proiectului să fie atinse în mod corespunzător.

Data-limită pentru depunerea cererilor de înscriere este luni, 30 ianuarie 2023.

Pentru informații suplimentare și lămuriri, persoanele interesate pot contacta Ministerul Justiției:

- prin e-mail, la adresa dsc@just.ro;

- prin fax, la numărul 037.287.1140;

- telefonic, la numerele de telefon 037.204.1280 și 037.204.1283.

Mult succes tuturor celor interesați!


24.01.2023 FIG Working Week 2023, Orlando, Florida, SUA

Federația Internațional a Geodezilor (FIG) organizează în perioada 28 mai - 1 iunie 2023, evenimentul anual internațional FIG Working Week 2023. Anul acesta lucrările ocazionate de FIG WW se vor desfășura în Orlando, Florida, SUA.

Sunt așteptați aproximativ 2.000 de experți din întreaga lume, din domeniile geodeziei și geospațial.

Tema FIG WW 2023 este "Protejarea lumii noastre, cucerirea de noi frontiere", care se referă la importanța de a privi înainte și de a descoperi ce va fi necesar în viitor pentru profesia noastră și, în același timp, de a asigurarea păstrării a ceea ce funcționează bine astăzi.

Înregistrările sunt deschise, având posibilitatea până pe data de 28 februarie 20233, să beneficiați de taxă Early Bird. Tinerii geodezi (absolvenți ai unei facultăți de profil în ultimii cinci ani), studenții la licență și masterat, vor beneficia de taxa redusă.


16.01.2023 Săptămâna Geodeziei Românești 2023, ediția a patra, Oradea, România

Cea de-a patra ediție a Săptămânii Geodeziei Românești (SGR) va avea loc la Oradea, în perioada 10 - 13 mai 2023.

Principalul partener în organizarea evenimentului de anul acesta este Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, din cadrul Universității din Oradea. ANCPI (Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară) și FIG (Federația Internațională a Geodezilor), parteneri tradiționali în organizarea evenimentelor Uniunii Geodezilor din România, vor fi alături de UGR și în 2023.

Tema celei de-a patra ediții a Săptămânii Geodeziei Românești este ”Modern Surveying Technologies for 3rd Millennium”, o temă generoasă care prezintă interes pentru domeniul geodezic, cât și pentru cele conexe acestuia.

Tot la Oradea, în aceiași perioadă va avea loc și prima Adunare Generală a CLGE (Consiliul European al Geodezilor) din anul 2023, la care vor participa reprezentații țărilor membre CLGE. În pregătirea manifestărilor ocazionate de Adunarea Generală a CLGE, organismul european va fi susținut de către reprezentanții APCGC (Asociația Patronală din Cadastru, Geodezie și Cartografie) și UGR, ambele reprezentând România în cadrul CLGE.

Din cadrul evenimentului nu va lipsi Expoziția de tehnologie, unde pricipalii sponsori vor avea posibilitatea prezentării celor mai moderne echipamente și programe utilizate în desfășurarea activității din domeniu.

La ediția din acest an a Săptămânii Geodeziei Românești sunt așteptați peste 250 de participanți, din țară și din străinătate - profesioniști din domeniul public și privat, reprezentanți ai mediului academic, studenți.

Urmăriți site-ul UGR pentru ultimele noutăți privind Săptămâna Geodeziei Românești, Oradea 2023!


21.12.2022 Mesajul conducerii UGR la finalul anului 2022

Întreaga echipă de conducere a Uniunii Geodezilor din România mulțumește tuturor membrilor, sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor UGR pentru suportul oferit în desfășurarea activității uniunii și în anul 2022. Printre cele mai importante acțiuni ale uniunii, în realizarea cărora contribuția dvs. a fost foarte importantă, se numără organizarea Săptămânii Geodeziei Românești (ediția a doua – Brașov și a treia - Iași), dar și înființarea filialei UGR Moldova, eveniment ce a avut loc chiar de ziua națională a României!

Privim cu încredere spre 2023, an în care ne dorim să continuăm activitățile începute în 2022, și care, din motive obiective, nu au putut fi finalizate în acest an. Pentru cea de-a patra ediție a Săptămânii Geodeziei Românești, vă așteptăm la Oradea, unde va avea loc și prima adunare generală a CLGE.

În numele conducerii Uniunii Geodezilor din România urez tuturor membrilor, sponsorilor și colaboratorilor noștri, familiilor și prietenilor lor, un an 2023 cu bucurii și realizări!!

LA MULTI ANI 2023!

Mircea Afrăsinei - Președinte UGR și echipa de conducere a Uniunii Geodezilor din România


08.12.2022 Consultare publică ANCPI, 8 decembrie 2022

Agenția Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Ordinului nr.16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenția Naționalã de Cadastru și Publicitate Imobiliarã și instituțiile sale subordonate

Textul supus consultării poate fi accesat la adresa de mai jos.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Ordinului nr.16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și instituțiile sale subordonate. – ANCPI

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise în format word la adresa e-mail transprenta@ancpi.ro, în perioada 9 decembrie – 19 decembrie 2022.