Știri

11.08.2023 Nomenclatorul specializărilor expertizei tehnice judiciare

În a doua jumătate a lunii iulie, Ministerul Justiției a emis Ordinul 1190/C/2023 privind aprobarea Nomenclatorului specializărilor expertizei tehnice judiciare. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial 662/19.07.2023.

Nomenclatorul face parte din proiectul „Ghidul specializărilor expertizei tehnice judiciare” (cod SIPOCA 639), parte din contractul semnat între Ministerul Justiției și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (actualmente Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice și Administrației), în calitate de autoritate de management pentru Programul operațional „Capacitate administrativă” 2014—2020, derulat de Ministerul Justiției.

Pentru consultarea Ordinului Ministerului Jusțiției vă rugăm accesați ORD_MJ_1190.C.2023[1].pdf


24.07.2023 Informare UPLR privind reuniunile Adunării Generale și Comitetului Permanent ale CEPLIS

Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR), partenerul UGR, informează cu privire la desfășurarea reuniunilor Adunării General și Comitetului Permanent ale Consiliului European al Profesiilor Liberale - CEPLIS.

Pentru detalii complete asupra celor discutate la data de 7 iulie 2023 în cadrul reuninilor Adunării Generale și a Comitetului Permanent ale CEPLIS, ce au avut loc la Bruxelle, în sediul Parlamentului European, vă rugăm descărcați materialul complet urmând link-ul Proces-verbal CEPLIS Bruxelles 07.06.2023.pdf.


24.07.2023 Call for Papers FIG Working Week 2024

FIG a dat startul pentru depumerea rezumatelor lucrărilor ce vor fi susținute în cadrul FIG Working Week 2024.

Aveți o experiență deosebită, rezultate interesante, proceduri noi sau productive, idei interesante, rezultate noi de cercetare sau altceva pe care ați dori să le împărtășiți cu colegii dumneavoastră? Doriți să fiți inclus în programul tehnic?

FIG Working Week este unică, deoarece se adresează atât cadrelor universitare, cât și practicienilor. În anii precedenți, participanții au fost împărțiți în mod egal, cu o treime, între guvern, cadre universitare și practicieni privați. Programul tehnic ar trebui să reflecte, de asemenea, acest lucru, prin urmare, vă invităm să transmiteți rezumatele lucrărilor dvs. ce vor fi prezentate în cadrul evenimentului ce va avea loc în perioada 19 -24 mai 2024, în Accra, Ghana.

Tema generală a FIG WW 2024 este: ”Lumea ta, lumea noastră: Mediu rezistent și gestionarea durabilă a resurselor pentru toți”

Trimiteți rezumatele dumneavoastră și contribuiți la dialogul global privind construirea unui viitor durabil.

Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată de toate statele membre ale Organizației Națiunilor Unite în 2015, oferă un plan comun, care are în centrul său cinci dimensiuni-cheie: oameni, planetă, parteneriat, pace și prosperitate.

Vă invităm să vă implicați și să trimiteți lucrări care să ofere informații pentru dezbatere și acțiune în subiecte care contribuie la progresul unei lumi mai ecologice și mai rezistente și încurajăm contribuțiile de înaltă calitate ale cercetătorilor și practicienilor în următoarele subiecte generale:
  •   Resurse funciare și minerale
  •   Apă, oceane
  •   Gestionarea și guvernanța terenurilor, inclusiv urbanizarea/ruralulGeospațial
  •   Tehnologie și etică

Informații detaliate găsiți la adresa FIG Working Week 2024 - Call for Papers

Depunerea rezumatelor a fost deschisă atât pentru lucrările care fac obiectul unei evaluări inter pares, cât și pentru cele care nu fac obiectul unei evaluări inter pares.
 
Termenul limită pentru rezumatul și lucrarea completă pentru evaluarea inter pares: 2 octombrie 2023
 
Termenul limită pentru rezumatele care nu fac obiectul unei evaluări inter pares: 1 noiembrie 2023
 
Datele complete privind depunerile se pot găsi la adresa FIG Working Week 2024 - Important Dates
 
Pentru transmiterea rezumatelor vă rugăm accesați FIG Working Week 2024 - Submission of Abstracts
 
Mult succes tuturor!

25.06.2023 Noutăți FME și Safe Software

LICENȚIERE SIMPLIFICATĂ, MODEL SUBSCRIPȚIE, DESIGN MAI PRIETENOS

Aprilie 2023 a venit cu schimbări majore la Safe Software. După 30 de ani pe piață, atât compania în sine, cât și produsul său emblematic – Platforma FME – au suferit o transformare majoră și au apărut într-o versiune complet nouă.

Fondatorii Safe Software motivează rebranding-ul cu dorința de a potrivi imaginea Safe cu modul în care evoluat platforma FME de-a lungul anilor, care a parcurs un drum lung de la o soluție de nișă pentru procesarea datelor la o soluție multifuncțională, cuprinzătoare, pentru integrarea sistemelor din cadrul companiilor. Acum oferă posibilități de aplicabilitate aproape nelimitate și este potrivit pentru organizații de toate dimensiunile și din toate industriile.

Pentru noutățile de la Safe Software vă rugăm accesați MODEL SUBSCRIPȚIE, LICENȚIERE SIMPLIFICATĂ, DESIGN MAI PRIETENOS - CE ESTE NOU ÎN FME ȘI SAFE SOFTWARE? - FME-RO (globema.ro)

Știrile privind FME și Safe Software sunt puse la dispoziția Uniunii Geodezilor din România de către partenerul acesteia, GLOBEMA ROMÂNIA.

 


25.06.2023 Draft Proces-Verbal Adunarea Generală a Consiliului European al Geodezilor

În cea de-a doua săptămână a lunii mai, la Oradea, a avut loc pima Adunare generală a Consiliului European al Geodezilor (CLGE). 

La evenimentul desfășurat în perioada 12 - 13 mai 2023, și organizat împreună cu Uniunea Geodezilor din România, au fost reprezentante 34 de țări membre ale CLGE.

La începutul acestei săptămâni oficialii CLGE au anunțat emiterea primului draft al Minutei Adunării generale ce a avut loc la Oradea, mulțumind cu această ocazie, încă o dată pentru tot suportul acordat de către Uniune în organizarea evenimentului. Știri privind documentele emise de către CLGE, inclusiv cele aferente adunării generala de la Oradea pot fi găsite pe site-ul oficial al CLGE - CLGE - Council of European Geodetic Surveyors.

Documentele finale în urma adunării generale a CLGE de la Oradea, din luna mai, vor fi postate și pe site-ul UGR, imediat ce acestea vor fi oficial emise de către CLGE.

 


19.06.2023 Curs gratuit oferit de către Safe Software - FME Form Basic Training

 

În perioada 19 - 23 iunie 2023, compania Safe Software oferă gratuit cursul de instruire FME(FME Form Basic), conceput pentru a vă ajuta să consolidați o bază solidă în utilizarea FME Form.

Pentru participarea la acest curs nu este necesar să instalați FME, totul ceea ce aveți nevoie va fi pus la dispoziție în timpul cursului.

Participarea la acest curs în fiecare zi nu este obligatorie, deoarece veți avea opțiunea de a revizui cursul prin înregistrarea video. Cu toate acestea, este recomnadabil să participați la toate cele cinci zile, deoarece fiecare sesiune se bazează pe cele anterioare.

Pentru înregistrare vă rugăm accesați link-ul Safe Software | FME

Informați a fost furnizată de către partenerul UGR - Globema România


27.05.2023 Publicare procedură achiziție 92 UAT-uri

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară informează cu privire la publicarea anunțului cu numărul CN1055374/19.05.2023, cu dată limită de depunere a ofertelor 26.06.2023, privind procedura pentru achiziția de „Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor - 92 UAT- uri”, prin Programul Operațional Regional - Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

Pentru informații detaliate privind licitația - „Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor din 92 UAT- uri”, vă rugăm să ccesați link-ul: SEAP (e-licitatie.ro)


01.05.2023 Workshop “Learn more about Photogrammetry and Remote Sensing”

Departamentul de “Masurători Terestre şi Cadastru”, Facultatea de “Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului” (HGIM), Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi din Iași” (UTI), împreună cu Facultatea de Geodezie, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB), Uniunea Geodezilor din România – Comisia 8 (Planificare Spațială și Dezvoltare), Societatea Română de Fotogrammetrie şi Teledetecţie și Asociația Tinerilor Fotogrammetrişti, organizează în data de 3 mai 2023, cea de-a V-a ediție a workshop-ul “Learn more about Photogrammetry and Remote Sensing”.

Workshop-ul se va desfășura în format hibrid, în Amf. A0 (HGIM) și on-line pe platforma WebEx, între orele 10:00-12:20.

Prima parte a workshop-ului va fi marcată de prezentarea unor proiecte de Fotogrammetrie şi Teledetecţie care să servească nevoilor actuale ale societăţii, iar în cea doua parte, participanţii vor avea parte de prezentarea “live” a celor mai noi echipamente existente în domeniu.

În zilele de 4 și 5 mai va avea loc o vizită de studiu la Centrul Naţional de Cartografie Bucureşti, unde, studenţii vor învăţa despre realizarea şi întreţinerea hărţilor oficiale ale României, exploatarea imaginilor aeriene, dar și despre întreținerea rețelelor geodezice naționale și la Agenția de Informații Geospațiale a Apărării „General de divizie Constantin Barozzi".

Programul workshop-ului poate fi consultat la link-ul program 2023[1].pdf


01.05.2023 Workshop organizat de către UTCB - Centrul de Cercetare "GEOS" și UGR - Comisia 5

Centrul de Cercetare în Geodezie Spațială, Fotogrammetrie, Teledetecție și S.I.G. ( G E O S ) al Departamentului de Geodezie și Fotogrammetrie din cadrul Facultății de Geodezie – Universitatea Tehnică de Construcții Bucuresti (UTCB), împreună cu Uniunea Geodezilor din România - Comisia 5 (Poziționare și Măsurare), organizează în data de 3.05.2023 (Miercuri) între orele 12:00-14:30, workshop-ul avănd ca temă "Concepte și Servicii de Poziționare GNSS ăn Romania".

Workshopul se va desfasura în localul Facultății de Geodezie, sala P2 demisol din cadrul UTCB, B-dul Lacul Tei 122-124, sector 2, in format HIBRID.  

Participanții care doresc să participe online prin intermediul platformei TEAMS, sunt rugați să transmită o solicitare de participare la adresa geos.geodezie@gmail.com


26.04.2023 Noutăți Săptămâna Geodeziei Românești

Comunitatea geodezică din țara noastră se va reuni în cea de-a doua săptămână a lunii mai la Oradea, cu ocazia celei de-a patra ediții a Săptămânii Geodeziei Românești, eveniment organizat ce către Uniunea Geodezilor din România în perioada 10 - 13 mai 2023.

Înscrierile pentru participarea la eveniment se pot efectua până la data de 02 mai 2023, accesând link-ul Registration | UGR - Conference

Noutățile pentru anul acesta sunt posibilitatea efectuării plăților online, dar și a introducerii unui program pentru persoanele acompaniatoare!

Persoanele care au efectuat înscrierea dar nu au finalizat încă plata, pot reveni în contul personal de pe site-ul evenimentului și să efectueze acum plata online!

Vă invităm să vizitați site-ul evenimentului (Home | UGR - Conference) pentru a descoperi toate manifestările ce vor avea loc în cadrul Săptămânii Geodeziei Românești!!