• Home
  • Știri
  • Capitala României, București, va găzdui cea de-a V-a ediție a Săptămânii Geodeziei Românești

  Capitala României, București, va găzdui cea de-a V-a ediție a Săptămânii Geodeziei Românești

13.06.2024 Capitala României, București, va găzdui cea de-a V-a ediție a Săptămânii Geodeziei Românești

Cel mai important eveniment al comunității geodezice din România, Săptămâna Geodeziei Românești, ajuns la cea de-a V-a ediție, va avea loc în perioada 23 - 26 octombrie 2024, la hotelul Sheraton din București.

Timp de aproape o săptămâna capitala țării va fi gazda a peste 300 de specialiști din domeniile geodeziei, topografiei, cadastrului, evaluării și gestionării terenurilor, administrației locale, GIS și alte domenii conexe, din țară și din străinătate.

Evenimentul este organizat de către Uniunea Geodezilor din România (UGR) și Facultatea de Geodezie din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, împreună cu Comisia 9 din cadrul Federației Internaționale a Geodezilor (FIG) – "Evaluarea și managementul proprietății imobiliare", Grupul European al Geodezilor (EGoS) și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Manifestarea centrală a evenimentului de la București va fi Simpozionul Internațional GeoPreVi 2024, având tema - "Ingineria geodezică în slujba comunității".

Tot în cadrul SGR va avea loc cea de-a 7-a Întâlnire Europeană a tinerilor Geodezi din cadrul FIG, având ca temă "Construim împreună: Geodezii în fruntea provocărilor de mâine", manifestare ce va preceda deschiderea oficială a Săptămânii Geodeziei Românești.

La cea de-a cincea ediție a SGR se vor alătura reprezentanți ai Comisiei 9 a FIG și EGoS, care vor dezbate în cadrul unei sesiuni separate subiectul "Transparența pe piața imobiliară și abordarea geodatelor".

Și la această ediție, ca și la precedentele, vor fi organizate mese rotunde pe subiecte de interes pentru întreaga comunitate geodezică din țară, ateliere practice pentru studenți, cât și o expoziție de tehnologie unde partenerii SGR vor prezenta ultimele noutăți în domeniu.

Urmăriți pagina Uniunii pentru noutăți privind Săptămâna Geodeziei Românești!