• Home
  • Știri
  • Simpozionul Internațional GEOMAT, 16 - 17 noiembrie 2023

  Simpozionul Internațional GEOMAT, 16 - 17 noiembrie 2023

25.09.2023 Simpozionul Internațional GEOMAT, 16 - 17 noiembrie 2023

Cea de-a 10 ediție a Simpozionului Internațional GEOMAT, va avea loc în perioada 16 - 17 noimebrie, 2023, la Iași.

Evenimentul găzduit de Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași marchează o etapă importantă, sărbătorind un deceniu de existență a simpozionulu, dar și 210 ani de la înființarea primei școli de cadastru în limba română de către eminentul cărturar Gheorghe Asachi.

Organizatorii vor omagia contribuțiile cartografice ale renumitului cărturar umanist și fost principe al Moldovei, Dimitrie Cantemir, print-un spațiu expozițional dedicat operei sale, în cadrul simpozionului.

Ediția de anul acesta a simpozionul va pune un accent mai mare pe evidențierea tendințelor contemporane în domeniul geomaticii și a rolului critic al datelor de referință spațiale în societatea noastră, în special în domeniul sistemelor de informații virtuale 3D.

”GEOMATICS ENGINEERING: Past, Present and Future” este tema principală a simpozionului de anul acesta organizat de către Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi", Uniunea Geodezilor din România fiind unul dintre partenerii acesteia în organizarea evenimentului,

Aliniindu-se la motto-ul GEOMAT, "Inspirație pentru o lume mai inteligentă", simpozionul va cuprinde subiecte care sunt relevante pentru prezent, dar și orientate spre viitor.

În curând se va da startul la înscrieri.

Pentru mai multe informații referitoare la eveniment, vă invităm să următiți această pagina, cât și pe cea a evenimentului (Home | International Symposium GEOMAT).