• Home
  • Știri
  • Uniunea Geodezilor din România este prezentă la Accra pentru FIG Working Week

  Uniunea Geodezilor din România este prezentă la Accra pentru FIG Working Week

22.05.2024 Uniunea Geodezilor din România este prezentă la Accra pentru FIG Working Week

Duminică, 19 mai, au început la Accra în Ghana, lucrările celei de-a XLVII-a Adunări Generale a Federației Internaționale a Geodezilor (FIG), ce se desfășoară în cadrul FIG Working Week 2024.

La lucrările FIG Working Week 2024, de la Accra, participă o delegație din partea Uniunii Geodezilor din România, formată din Cornel Păunescu – președinte onorific, Iaroslav Zifceac – președinte Comisia de Tineret UGR și Vlad Păunescu – secretar executiv al UGR.

Cu o zi înainte de debutul FIG Working Week (19 -24 mai 2024), sâmbătă 18 mai, a început Conferința comisiei de tineret din cadrul FIG (YSN). În după amiaza zilei de sâmbătă, în cadrul sesiunii de Actualizări din partea Comisiilor de tineret regionale/naționale, Iaroslav Zifceac, președintele Comisiei de Tineret a UGR a susținut o prezentare alături de președintele YSN Africa, si reprezentantul YSN America. Cu această ocazie Iaroslav Zifceac a lansat invitația tinerilor geodezi de a participa la YSEM – Young Surveyors European Meeting, manifestare ce va avea loc în perioada 23 – 24 octombrie la București, în cadrul Săptămânii Geodezilor din România. FIG Foundation a decis aprobarea unui buget pentru acordarea a 4 burse internaționale pentru studenții străini interesați să participe la evenimentul din octombrie de la București.

Duminică a demarat adunarea generală și președintele FIG, Diana Dumashie a făcut o prezentare a activității anului trecut. România a fost menționată de mai multe ori ca organizator de evenimente FIG.

De asemenea, au fost prezentate cinci candidaturi pentru cele două posturi de vicepreședinte ale căror mandate se încheie în ianuarie 2025. Votul se va finaliza joi de dimineață, când vor fi anunțați câștigătorii. Candidații au fost prezentați și pe site-ul Uniunii Geodezilor din România. UGR va fi reprezentată la vor prin Cornel Păunescu.

În programul zilei de marți, 21 mai, în cadrul lucrărilor Comisiei 7 FIG, a fost inclusă și prezentarea unui articol ai cărui autori sunt Cornel Păunescu, Cătălin Ciprian Marinescu, Iaroslav Zifceac și Lia Stelea. Prezentarea a susținut-o Iaroslav Zifceac, titlul articolului fiind: Studiu privind numărul minim și maxim de puncte de control pe teren la realizarea unui plan ortofoto.

Lucrările FIG Working Week se vor încheia vineri, 24 mai 2024.