Știri

19.12.2019 Invitație de participare la FIG Working Week 2020 și a 5th FIG Young Surveyors Conference

Federația Internațională a Geodezilor invită fiecare tânăr geodez să aplice pentru Bursele Fundației FIG acordate pentru participarea la FIG Working Week 2020 și la a 5-a Conferință a FIG Young Surveyors, Amsterdam, Olanda, 9 -14 mai 2020.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vedeți mesajul de mai jos:

The FIG, the FIG Foundation, and the FIG Young Surveyors Network invite every Young Surveyors* to apply for the next FIG Foundation Grant to attend and participate in the next FIG Working Week 2020 and 5th FIG Young Surveyors Conference in Asmterdam, The Netherlands, from 9 to 14 May 2020.

This opportunity is reserved for deserving Young Surveyors, that are:

A) Young Surveyors (YS)

- Surveying students (and all related studies) aged 35 years or under

B) Young Surveying Professionals (YSP)

- Young Professionals of surveying and all related studies within 10 years of graduation from a Bachelor or Master’s degree aged 35 years or under

if you are interested to know more or if you feel you can be the next Grant awardee, follow this link and complete the form

The FIG Foundation Grant will cover: travel and visa costs (e.g. airfare, train, bus), accommodations and meals, the FIG Congress Registration Fee, the FIG Young Surveyors Conference registration fee, the FIG Foundation Dinner, and the FIG Gala Dinner

All applicants must also provide the following supporting documents to this email

- fig.ysn.funds@gmail.com

- a clear copy of your valid-to-travel passport;

- your updated curriculum vitae;

- two (2) written and signed letters of recommendation or reference letters (details in the form);

- a photo, a video, or a link that highlights your work or study in the surveying field!

The application will end on the 26th of January 2020 so hurry and don't let this exciting opportunity drift away!

For more information, you can contact the FIG Young Surveyors Network at fig.youngsurveyors@gmail.com or fig.ysn.funds@gmail.com


06.12.2019 Creșterea sumelor alocate unităților administrativ teritoriale nu rezolvă problema subfinanțării Programului Național de Cadastru și Carte Funciară

Uniunea Geodezilor din România, prin președintele său, dl Ionuț Săvoiu, și-a exprimat punctul de vedere privind majorarea, începând cu 1 ianuarie 2020, a sumelor alocate pentru înregistrarea unui imobil în evidențele de cadastru și carte funciară prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF).

Comunicatul de presă al UGR poate fi găsit la link-ul: https://www.agerpres.ro/ots/2019/12/06/cresterea-sumelor-alocate-unitatilor-administrativ-teritoriale-nu-rezolva-problema-subfinatarii-programului-national-de-cadastru-si-carte-funciara--640656


07.11.2019 Consultări publice ANCPI

Vă facem cunoscut faptul că în perioada 08 – 19 noimebrie 2019 Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a supus consultării publice următoarele proiecte:

- proiectul de Ordin referitor la Regulamentul privind realizarea, verificarea și recepția lucrărilor de înregistrare sistematică și înscrierea din oficiu a imobilelor în cartea funciară și abrogarea Ordinului nr. 357/2018 privind aprobarea Specificaţiilor tehnice pentru lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, realizate la nivel de unitate administrativ-teritorială și a Ordinului nr. 155/2019 privind modificarea şi completarea Specificaţiilor tehnice de realizare a lucrărilor sistematice de cadastru pe sectoare cadastrale în vederea înscrierii imobilelor în cartea funciară, aprobate prin Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 1.427/2017;

-proiectul de Ordin privind modificarea și completarea Procedurii şi a modalităţii de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale, aprobate prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Textele supuse consultării publice se regăsesc la:http://www.ancpi.ro/index.php/informatii-publice-3/legislatie/transparenta-decizionala


05.11.2019 Invitație dezbatere ”Challenges and opportunities in Romanian geodetic education”

Comisia 2 a UGR are plăcerea de a vă invita la Dezbaterea cu tema ”Challenges and opportunities in Romanian geodetic education”, care va avea loc joi, 14 noiembrie 2019, între orele 16:00 și 17:00, la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” Iași, Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie si Ingneria Mediului.

Pentru descărcare Invitație vă rugăm accesați aici


05.11.2019 Întâlnirea Comisiilor UGR în cadrul Geomat 2019

Anul acesta, în cadrul Simpozionului Internațional Geomat 2019, UGR organizează întâlnirea Comisiilor de Specialite și a Comisiei de Tineret. Întâlnirea va avea loc joi, 14 noiembrie 2019, începand cu ora 17:00, la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” Iași, Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie si Ingneria Mediului.

Pentru descărcare Invitație vă rugăm accesați aici


16.10.2019 Adresa ANCPI nr. 7476/14.10.2019

Răspunsul ANCPI la Adresa UGR Filiala Dolj înregistrată la ANCPI cu nr. 41789/11.10.2019, prin care se solicită precizări dacă modalitatea de calcul a suprafețelor construite și a celor desfășurate este Legea nr. 350/2001.

Pentru răspuns vă rugăm accesați aici


16.10.2019 ”Ziua profesiilor Liberale din România”, 5 noiembrie 2019

Uniunea Profesiilor Liberale din România organizează marți, 5 noiembrie 2019, la Sala Panoramic a Hotelului Marshal Garden din Calea Dorobanților nr. 50B, Sector 1, București, cea de a XII-a ediție a Conferinței ”Ziua Profesiilor Liberale din România”.

Pentru mai multe informații vă rugăm accesați aici


09.08.2019 Dezbatere ODG ANCPI 700/2014

Vă facem cunoscut faptul că în perioada 07 august – 17 august 2019 Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a supus consultării publice proiectul ordinului directorului general al ANCPI pentru modificarea și completarea Regulamentului de avizare, recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară, aprobat prin ODG ANCPI nr. 700/2014.

Textul supus dezbaterii publice se regășește la:http://www.ancpi.ro/index.php/informatii-publice-3/legislatie/transparenta-decizionala

Sau puteți descărca fișierul în format Word aici

Adresăm rugămintea tuturor președinților Asociațiilor locale UGR să organizeze la nivelul județului o întâlnire de dezbateri la care să fie invitați atât membrii asociației locale a UGR cât și alți specialiși care activează în domeniu interesați să discute și să formuleze propuneri de completare și modificare a ODG nr. 700/2014.

Vă solicităm să încercați, în măsura posibilităților, ca până la data de 27 august 2019 să înaintați ideile și propunerile preluate de la nivel local spre centralizarea și formularea unui document consolidat la nivelul conducerii Uniunii Geodezilor din România pentru propunerile de completare și modificare a ODG nr. 700/2014.

UGR intenționează să prezinte conduceriilor ANCPI și MDRAP punctul său de vedere privind ODG 700/2014, la finalizarea perioadei legale de dezbatere publică anunțată pe site-ul ANCPI.


04.07.2019 Cea de-a șaptea ediție a Școlii Internaționale de vară

Între 12 și 20 septembrie va avea loc la Universitatea de Științe Agonomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB) cea de-a șaptea ediție a Școlii Internaționale de Vară. Și în acest an evenimentul este organizat de către Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din cadrul USAMVB împreună cu Facultatea de Geologie și Geografie - Universitatea București și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

Pentru detalii referitoare la program vă rugăm accesați aici

Descărcați invitația


27.06.2019 Cazare ”Săptămâna Geodeziei Românești”

În atenția participanților la ”Săptămâna Geodeziei Românești” care va avea loc la Cluj-Napoca între 23 și 28 septembrie 2019!

Datorită faptului ca municipiul Cluj-Napoca este foarte solicitat din punct de vedere al cazării, sugerăm tuturor participanților care au nevoie de cazare să facă rezervările cât mai curând!

Vă rugăm accesați link-uri de mai jos pentru opțiuni cazare!
http://www.sgr.ugr.ro/accomodation.php
https://www.cluj.info/hoteluri/c-51/